ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Προκρίσεις για Ντορτμουντ, Λεβερκούζεν, Σάλκε

Προκρίσεις για Ντορτμουντ, Λεβερκούζεν, Σάλκε

Η Ντόρτμουντ πέρασε "αέρας" από το Μαγδεμβούργο, αλλά έχασε ξανά τον Νταχούντ. Εκτός έδρας νίκες και για Λεβερκούζεν και Σάλκε στη φάση των 32 του κυπέλλου.

Η Ντόρτμουντ έκανε το καθήκον της με αντίπαλο το Μαγδεμβούργο και με το 5-0 προχώρησε από τη φάση των 32 του DFB-Pokal, με "πύρρειο" εκτός έδρας νίκη 4-0. Το "μελανό" σημείο της συνάντησης οφείλεται στον νέο τραυματισμό του Μαχμούντ Νταχούντ, αυτήν τη φορά στην πλάτη σε διεκδίκηση με αντίπαλο, με τον Γερμανό μέσο να αντικαθίσταται στο 1ο ημίχρονο.

Από εκεί και πέρα, ο Πέτερ Μπος άφησε εκτός αρκετά αστέρια της Μπορούσια όπως ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ για την αναμέτρηση με την ομάδα της 3. Liga, ωστόσο βρήκε τέσσερα τέρματα από τους Γκονσάλο Κάστρο (με το που μπήκε στη θέση του Νταχούντ), Αλεξάντερ Ίσακ (το πρώτο του 18χρονου με τη φανέλα των Βεστφαλών), Αντρέι Γιαρμόλενκο (με πέναλτι) και Μαρκ Μπάρτρα (αγωνίστηκε δεξί μπακ, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο δίπλα του ως στόπερ) και Σίντζι Καγκάβα.

Union's Stephan Fuerstner leaves the pitch after a red card during the German Soccer Cup match between Bayer Leverkusen and Union Berlin in Leverkusen, Germany, Tuesday, Oct. 24, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Union's Stephan Fuerstner leaves the pitch after a red card during the German Soccer Cup match between Bayer Leverkusen and Union Berlin in Leverkusen, Germany, Tuesday, Oct. 24, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Λεβερκούζεν αντιμετώπισε προβλήματα με αντίπαλο την Ουνιόν, αλλά δύο γκολ στα τελευταία λεπτά της έδωσαν τη νίκη με 4-1 και συνάμα την πρόκριση. Το γκολ του Γιούλιαν Μπραντ στο 1ο ημίχρονο δεν αποδείχθηκε αρκετό, αφού η ομάδα της Zweiteliga απάντησε με τη σέντρα στο 2ο ημίχρονο χάρη σε τέρμα του Ντένις Ντάουμπε κι ενώ είχε περάσει στον αγώνα ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο Λούκας Αλάριο απάντησε στο 58' και από εκεί και πέρα, με ένα πέναλτι του Γουεντέλ και ένα φάουλ του Σάρλες Αράνγκις, η ομάδα του Χάικο Χέρλιχ έφτασε στη νίκη.

Η Σάλκε αντιμετώπισε λιγότερα προβλήματα απέναντι σε μία ομάδα κατά δύο κατηγορίες πιο αδύναμη, την Βέεν Βίσμπαντεν. Με δύο γκολ στο 1ο ημίχρονο των Φράνκο ντι Σάντο και Γκουίντο Μπούργκσταλερ και ένα αυτογκόλ, έφτασαν σε εκτός έδρας νίκη με 3-1.

Η σύνθεση της Ντόρτμουντ...

Μπίρκι, Μπάρτρα, Παπασταθόπουλος, Ζαγκαντού, Σμέλτσερ (63' Γκερέιρο), Νταχούντ (41' Κάστρο), Σαχίν, Καγκάβα, Γιαρμόλενκο, Ίσακ (74' Σίρλε), Φίλιπ

Η σύνθεση της Λεβερκούζεν...

Λένο, Χένριχς, Τα, Σβ. Μπέντερ (46' Ρέτσος), Γουεντέλ, Μπελαράμπι (69' Λ. Μπέντερ), Κορ, Αράνγκις, Μπραντ, Μεχμέντι, Αλάριο (81' Χάβερτς)

Η σύνθεση της Σάλκε...

Φάρμαν, Σταμπουλί, Νάλντο, Κέρερ, Μέγερ (65' Σεπφ), Κόκε, Κονοπλιάνκα, Μπενταλέμπ (57' Μακένι), Οτσίπκα, Ντι Σάντο, Μπούργκσταλερ (73' Εμπολό)

Τα αποτελέσματα της φάσης των 32

Τρίτη

Λεβερκούζεν - Ουνιόν Βερολίνου 4-1 (36' Μπραντ, 58' Αλάριο, 89' πέν. Γουεντέλ, 90+2' Αράνγκις / 46' Ντάουμπε)

Βέεν Βίσμπαντεν - Σάλκε 1-3 (76' Μπλάχα / 26' Ντι Σάντο, 30' Μπούργκσταλερ, 53' αυτ. Μίντσελ)

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Γκλάντμπαχ 0-1 (51' Αζάρ)

Πάντερμπορν - Μπόχουμ 2-0 (7' Μίχελ, 85' Γουέισι)

Μαγδεμβούργο - Ντόρτμουντ 0-5 (42' Κάτρο, 47' Ίσακ 73' πέν. Γιαρμόλενκο, 79' Μπάρτρα, 90' Καγκάβα)

Σβάινφουρτ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-4 (14', 58' Χάλερ, 63' Βολφ, 85' Μπλουμ)

Γκρόιτερ Φιρτ - Ίνγκολστατ 1-3 (46' Ράουμ / 48' πέν. Κοέν, 83' Λεξ, 87' Μοράλες)

Μάιντς - Χόλσταϊν Κιλ 3-2 (22', 67' Φίσερ, 101' Μπροζίνσκι / 54' πέν. Σίντλερ, 75' πέν. Ντρέξλερ)

Τετάρτη

Κάιζερσλαουτερν - Στουτγκάρδη (19:30)

Χέρτα - Κολωνία

Βόλφσμπουργκ - Ανόβερο

Όσναμπρικ - Νυρεμβέργη

Λειψία - Μπάγερν (21:45)

Βέρντερ - Χόφενχαϊμ

Γιαν Ρέγκενσμπουργκ - Χάιντενχελμ

Φράιμπουργκ - Ντινάμο Δρέσδης

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ