ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ποντόλσκι: "Τέλος βγαλμένο από κινηματογραφικό σενάριο"

Ποντόλσκι: "Τέλος βγαλμένο από κινηματογραφικό σενάριο"

Ικανοποιημένος για το φινάλε της καριέρας του με την εθνική Γερμανίας εμφανίστηκε ο Λούκας Ποντόλσκι. Ο 31χρονος επιθετικός τόνισε ότι η εξέλιξη του αγώνα με την Αγγλία θύμισε κινηματογραφικό σενάριο.

Ο Λούκας Ποντόλσκι ήταν το κεντρικό πρόσωπο στη φιλική νίκη της Γερμανίας απέναντι στην Αγγλία (1-0), ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μάλιστα, ο 31χρονος επιθετικός ολοκλήρωσε με πανέμορφο γκολ τη θητεία του με τα "πάντσερ".

Ο άλλοτε επιθετικός των Μπάγερν Μονάχου και Άρσεναλ "εκτέλεσε" τον Τζο Χαρτ με μακρινό σουτ στο 69', ρίχνοντας την αυλαία της καριέρας του με την εθνική με το καλύτερο τρόπο.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Ποντόλσκι φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο για σχεδόν 13 χρόνια. Σημείωσε 49 τέρματα σε 130 εμφανίσεις, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Όπως ήταν λογικό, ύστερα απ' το τέλος του αγώνα προχώρησε σε δηλώσεις, ενώ υπογράμμισε ότι το τέλος του με την εθνική ήταν σενάριο βγαλμένο από ταινία. "Ο τρόπος που ολοκλήρωσα την πορεία μου με την εθνική ήταν σαν κινηματογραφικό σενάριο. Νικήσαμε 1-0 και πέτυχα το μοναδικό γκολ", τόνισε χαρακτηριστικά.

"Γνωρίζω ότι το αριστερό μου πόδι είναι πιθανώς δώρο απ' τον Θεό. Μπορώ πάντα να βασίζομαι σε αυτό. Είμαι υπερήφανος γι' αυτά τα 13 χρόνια καριέρας με το εθνόσημο.

Απ' την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο στάδιο, μπορέσατε να καταλάβετε τη σχέση που έχω με τους ανθρώπους της Κολωνίας (σ.σ. αγωνίστηκε εκεί για πέντε σεζόν) . Υπήρχαν τουλάχιστον 30.000 φίλαθλοι στο γήπεδο απ' την Κολωνία.

Ήταν ανατριχιαστικό. Αυτό συμβαίνει όταν γνωρίζεις που είναι το σπίτι σου. Επίσης, σημαίνει ότι έχεις κάνει κάτι πολύ καλά. Αυτό με κάνει πολύ περήφανο".

AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ