ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι Λέμαν και Ματέους έγιναν... απόστολοι της Bundesliga

Οι Λέμαν και Ματέους έγιναν... απόστολοι της Bundesliga

Δύο θρύλοι του γερμανικού ποδοσφαίρου, οι Γενς Λέμαν και Λόταρ Ματέους μετατράπηκαν σε... αποστόλους προκειμένου να προωθήσουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου την Bundesliga.

Η διοργανώτρια αρχή της Bundesliga θέλησε να προωθήσει το γερμανικό πρωτάθλημα σ' όλο τον κόσμο και επέλεξε τους Γενς Λέμαν και Λόταρ Ματέους ως... αποστόλους. Οι δύο θρύλοι της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Μπάγερν Μονάχου αντίστοιχα συμμετείχαν στην παγκόσμια περιοδεία στην Ασία και την Αμερική.

Ο Ματέους ταξίδεψε στις ΗΠΑ και βρέθηκε στο στούντιο του "FOX TV" προκειμένου να σχολιάσει το παιχνίδι μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Ίνγκοσταντ, με το πλατό να μετατρέπεται σε βαυαρική pub με αφορμή το "Oktoberfest" που αποτελεί την μεγαλύτερη γιορτή της Βαυαρίας. Παράλληλα, ο Ματέους είχε την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά τον πρώτην συμπαίκτη του, Γιούργκεν Κλίσμαν. Μάλιστα, ο τεχνικός των ΗΠΑ του έδειξε από ψηλά, μέσω ελικοπτέρου, τις ομορφιές της Καλιφόρνια. Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ το βίντεο της συνάντησης.

Οι Λέμαν και Ματέους έγιναν... απόστολοι της Bundesliga

Τέλος, ο παλαίμαχος άσος της Μπάγερν συνάντησε από κοντά τον θρύλο των Λος Άντζελες Λέικερς, Τζέιμς Γουόρθι, με τον οποίο... τέσταρε τις δυνατότητες του στο μπάσκετ, με τον νυν βοηθό προπονητή των "λιμνανθρώπων" να τα καταφέρνει μία χαρά στο ποδόσφαιρο. Η περιοδεία του Ματέους ολοκληρώθηκε στο Μπουένος Άιρες. Εκεί, ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γερμανία γνώρισε από κοντά την τρέλα των Αργεντινών για το ποδόσφαιρο, προωθώντας παράλληλα την Bundesliga.

Οι Λέμαν και Ματέους έγιναν... απόστολοι της Bundesliga

Την ίδια ώρα, ο Γενς Λέμαν επισκέφθηκε την Κίνα και τη Σιγκαπούρη. Στην Κίνα ο παλαίμαχος άσος της Άρσεναλ και της Ντόρτμουντ είχε την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά μία σημαντική μορφή των γερμανικών γηπέδων. Τον Σάο Τζίγιαϊ που αγωνίστηκε στην Κότμπους και τη Μόναχο 1860. Πλέον, εργάζεται ως Αθλητικός Διευθυντής στην Βeijing Guo'an με μεγάλη επιτυχία. H επιλογή της Κίνας μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού η χώρα της Ασίας είναι μία απ' τις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως με τεράστια -ποδοσφαιρική- εξέλιξη τα τελευταία χρόνια.

Οι Λέμαν και Ματέους έγιναν... απόστολοι της Bundesliga

"Το Bundesliga Legends Tour ήταν μία φανταστική ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με φιλάθλους σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να είσαι αυτόπτης μάρτυρας του πάθους και τους ενθουσιασμού αυτών των ανθρώπων για το πρωτάθλημα και της ομάδες τους", σχολίασε ο Λέμαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο "FOX Sports Asia".

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ