ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο Στέγκερ νέος προπονητής της Ντόρτμουντ

Ο Στέγκερ νέος προπονητής της Ντόρτμουντ

Ο Πέτερ Στέγκερ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ντόρτμουντ, αντικαθιστώντας τον Πέτερ Μπος ο οποίος απομακρύνθηκε από τον πάγκο της γερμανικής ομάδας μετά τα άσχημα αποτελέσματα. (video)

Πέτερ έφυγε, Πέτερ ήλθε. Η εντός έδρας ήττα (1-2) από τη Βέρντερ Βρέμης, το Σάββατο (9/12) για την 15η αγωνιστική της Bundesliga ήταν η τελευταία παρουσία του Μπος στον πάγκο της Ντόρτμουντ.

Ο 54χρονος Ολλανδός προπονητής ανέλαβε το καλοκαίρι ορμώμενος από τον Άγιαξ, αλλά δεν μακροημέρευσε στη Βεστφαλία.

Ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας του με την ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Μετά από 15 ματς στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος την αφήνει με 22 βαθμούς στην 7η θέση της κατάταξης. Στο Champions League δεν κατάφερε κατ' ελάχιστο να ανησυχήσει τις Τότεναμ και Ρεάλ όσον αφορά στην κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων και ισοβάθμησε με το ΑΠΟΕΛ στους 2 βαθμούς (συνεχίζει στο Europa League ως τρίτη του 8ου ομίλου της διοργάνωσης).

Ο Στέγκερ νέος προπονητής της Ντόρτμουντ

Η θέση του τεχνικού της Ντόρτμουντ δεν έμεινε "ορφανή", καθώς η αντικατάσταση ήταν άμεση. Νέος προπονητής της μέχρι το τέλος της σεζόν είναι ο 51χρονος Αυστριακός, Πέτερ Στέγκερ.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στις Τιρόλ Ίνσμπρουκ, Ραπίντ Βιέννης, ΛΑΣΚ Λιντς, Αούστρια Βιέννης, Αντμίρα Βάκερ και Ουντερζίμπνεμπρουν. Ξεκίνησε την προπονητική του θητεία από την Αούστρια και στη συνέχεια κάθισε στους πάγκους των Γκράτσερ, Βίενερ Νόιστατ και Κολωνία, ενώ μεσολάβησε και δεύτερη θητεία στον πάγκο της πρόσφατης αντιπάλου της ΑΕΚ.

Ο Στέγκερ νέος προπονητής της Ντόρτμουντ

"Ακόμη και η μητέρα μου χάρηκε. Ήταν ξαφνικό. Είναι μια απίστευτη ευκαιρία για δουλειά σε αυτό το υπέροχο γήπεδο. Μια φορά στη ζωή, σου τυχαίνουν τέτοιες ευκαιρίες. Θέλω να δείξω τι μπορώ να κάνω με την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι. Είναι πρόκληση", υποστήριξε κατά την παρουσίασή του.

Ως προπονητής έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στη δεύτερη κατηγορία και την άνοδο στην πρώτη γερμανική με την Κολωνία, στην πρώτη σεζόν στον πάγκο αυτής. Την περυσινή, οδήγησε την ομάδα στην 5η θέση και την έξοδο στο Europa League της τρέχουσας.

Ο Στέγκερ νέος προπονητής της Ντόρτμουντ

Ο CEO της Ντόρτμουντ, Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε, κατά την παρουσίαση του Στέγκερ υποστήριξε: "Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πέτερ Μπός, τον οποίον εξακολουθούμε να θεωρούμε καλό προπονητή κι άνθρωπο. Συζητήσαμε χθες το βράδυ κι αποφασίσαμε να απομακρυνθεί άμεσα. Είναι πολύ δύσκολη στιγμή. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε μερικούς βαθμούς μέχρι τα Χριστούγεννα. Ύστερα, θα μιλήσουμε για στόχους".

Photo credits: BVB Dortmund Oficial

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ