ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο Στέφενς ολοκλήρωσε την προπονητική του καριέρα

Fußball: Der Hoffenheimer Trainer Huub Stevens gibt am 10.02.2016 im Trainingszentrum Zuzenhausen eine Pressekonferenz. Der Niederländer räumt beim Tabellenvorletzten 1899 Hoffenheim aus gesundheitlichen Gründen das Feld. Foto: Deniz Calagan/dpa (zu dpa "Stevens geht nach Rücktritt bei 1899 vom Ende seiner Trainerzeit aus" am 10.02.2016)
Fußball: Der Hoffenheimer Trainer Huub Stevens gibt am 10.02.2016 im Trainingszentrum Zuzenhausen eine Pressekonferenz. Der Niederländer räumt beim Tabellenvorletzten 1899 Hoffenheim aus gesundheitlichen Gründen das Feld. Foto: Deniz Calagan/dpa (zu dpa "Stevens geht nach Rücktritt bei 1899 vom Ende seiner Trainerzeit aus" am 10.02.2016) PICTURE ALLIANCE / DPA

Ο Χουμπ Στέφενς παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Χόφενχαϊμ και έβαλε τέλος στην προπονητική του καριέρα, λόγω προβλημάτων υγείας

"Πάνω από όλα η υγεία", είπε ο Χουμπ Στέφενς σε συνέντευξη τύπου, λίγες ώρες αφού παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Χόφενχαϊμ, βάζοντας τέλος γενικά στην προπονητική του καριέρα.

Λόγω αρρυθμίας στην καρδιά οι γιατροί τον συμβούλεψαν να σταματήσει να εργάζεται και αυτό ακριβώς έκανε, σε ηλικία 62 ετών, ενώ δεν αποκλείεται αργότερα να χρειαστεί και χειρουργική επέμβαση.

"Το ρίσκο είναι μεγάλο. Όχι μόνο για μένα, αλλά και για την ομάδα", ανέφερε ο Στέφενς, καθώς η Χόφενχαϊμ έχει τους λιγότερους βαθμούς στην Bundesliga μαζί με το Ανόβερο (14) και το πιθανότερο σενάριο θέλει αυτές τις δύο να υποβιβάζονται.

"Πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, ακόμη και αν είναι σκληρό", τόνισε ο άλλοτε τεχνικός του ΠΑΟΚ, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής (αμυντικός) έχει σπουδαία καριέρα με την Αϊντχόφεν, με την οποία κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ολλανδία και το UEFA Cup το 1978.

Ως προπονητής, μετά τις ακαδημίες της Αϊντχόφεν, εργάστηκε κατά σειρά σε Ρόντα, Σάλκε, Χέρτα, Κολωνία, Ρόντα (2η φορά), Αμβούργο, Αϊντχόφεν (1η ομάδα), Ζάλτσμπουργκ, Σάλκε (2η φορά), ΠΑΟΚ, Στουτγκάρδη και Χόφενχαϊμ.

Την Χόφενχαϊμ την ανέλαβε στις 26 Οκτωβρίου, καθώς είχε μόλις 6 βαθμούς στις 10 πρώτες αγωνιστικές, ενώ ως προπονητής έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα με την Ζάλτσμπουργκ, έχει πάρει την 2η θέση με την Σάλκε και με την Ρόντα, ενώ με την Σάλκε έχει πάρει δύο φορές το κύπελλο, αλλά και το UEFA Cup 1997.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ