ΓΕΡΜΑΝΙΑ

"Ο Παύλος Φύσσας ζει, τσακίστε τους ναζί"

"Ο Παύλος Φύσσας ζει, τσακίστε τους ναζί"

Οι φίλοι της Ζανκτ Πάουλι, γνωστοί για την αριστερή τους ιδεολογία και την αντιφασιστική τους δράση, ανέβασαν πανό γραμμένο στα ελληνικά κατά του ναζισμού στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Το είχαν πράξει και το 2013 (φωτογραφίες).

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά. Ναι, είναι η περίπτωση για την οποία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο γ.γ. του Κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος και μετά είπε πως η δήλωσή του... παρερμηνεύτηκε.

Ο Παύλος Φύσσας ήταν ράπερ με αντιφασιστική δράση και προφανώς η μουσική του θεωρήθηκε... ενοχλητική, γι' αυτό και τον "φίμωσαν" οριστικά. Πριν τρεις ημέρες, συμπληρώθηκαν δυο χρόνια από την άγρια δολοφονία του, η οποία έφερε και τις έρευνες σχετικά με την δράση και άλλων στελεχών της Χρυσής Αυγής και το αν υφίσταται εγκληματική οργάνωση. Η δίκη συνεχίζεται στις 29 Νοεμβρίου και η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφανθεί.

Ο πρόλογος έγινε για να διαφανεί ο λόγος για τον οποίο οι φίλοι της Ζανκτ Πάουλι αποφάσισαν να σηκώσουν πανό κατά του ναζισμού στη μνήμη του Φύσσα στον αγώνα με την Μπραουνσβάιγκ. Γνωστοί για τις αριστερές καταβολές τους, έγραψαν στα ελληνικά "Ο Παύλος Φύσσας ζει, τσακίστε τους ναζί". Άλλωστε, η χώρα τους έχει στιγματιστεί όσο καμία άλλη εξαιτίας των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης ιδεολογίας την περίοδο της ανόδου του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία.

Θυμίζουμε πως είχαν σηκώσει πανό και το 2013, λίγο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η οποία ήταν γραμμένη στα αγγλικά και ανέφερε: "Αναπαύσου εν ειρήνη, Παύλο Φύσσα - Πολεμήστε τον φασισμό - Καταστρέψτε την Χρυσή Αυγή".

Δείτε το πανό των φίλων της Ζανκτ Πάουλι και εκείνο πριν δυο χρόνια:



TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ