ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μπλεξίματα για Μπεκενμπάουερ με σκάνδαλο δωροδοκίας

Μπλεξίματα για Μπεκενμπάουερ με σκάνδαλο δωροδοκίας
Μπεκενμπάουερ

Σύμφωνα με την Bild, υπάρχει έγγραφο με την υπογραφή του Μπεκενμπάουερ, που προωθούσε τη δωροδοκία για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία. Μπλεξίματα για τον "Κάιζερ".

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, όπως αναφέρει η "Bild", είχε σκοτεινό ρόλο στην ανάθεση του Μουντιάλ του 2006 στην Γερμανία. Ένα θέμα για το οποίο ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, υπέβαλε την παραίτησή του.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της "Bild", υπάρχει έγγραφο με την υπογραφή του και φαίνεται πως προωθούσε τη δωροδοκία για να λάβει η Γερμανία το χρίσμα για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως και έγινε. Η ημερομηνία που αναγράφεται, είναι η 6/7/2000 και στις 10 του ίδιου μήνα η FIFA αποφάσισε η διοργάνωση να πάει στην Γερμανία.

Ο Μπεκενμπάουρτ είχε ενεργό ρόλο ως πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ παράλληλα ήταν στην προεδρία και της Μπάγερν Μονάχου. Με βάση το εν λόγω δημοσίευμα, φέρεται να εξαγόρασε ψήφους με το ποσό των 6.700.000 ευρώ, το οποίο είχε στην διάθεσή του.

Μεταξύ άλλων, για 250.000 ευρώ εξαγόρασε την ψήφο της Μάλτας και κλείστηκε φιλικός αγώνας ανάμεσα στην Μπάγερν και την εθνική Μάλτας. Συν τις άλλοι, ο "Κάιζερ" ελέγχεται για το γεγονός πως δεν συνεργάστηκε με τις Αρχές γύρω από την έρευνα για το πως ανατέθηκαν τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022 σε Κατάρ και Ρωσία αντίστοιχα.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ