ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ξεχωριστό κατόρθωμα από τον Παπασταθόπουλο

DORTMUND, GERMANY - SEPTEMBER 27:  Sokratis Papastathopoulos of Dortmund controles the ball during the Bundesliga match between Borussia Dortmund and SV Darmstadt 98 at Signal Iduna Park on September 27, 2015 in Dortmund, Germany.  (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
DORTMUND, GERMANY - SEPTEMBER 27: Sokratis Papastathopoulos of Dortmund controles the ball during the Bundesliga match between Borussia Dortmund and SV Darmstadt 98 at Signal Iduna Park on September 27, 2015 in Dortmund, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Ο Σωκράτης Παπαπασταθόπουλος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες επιτυχημένες πάσες στην Βundesliga, αφήνοντας πίσω του σπουδαίους παίκτες, όπως οι Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάβι Μαρτίνεθ και Αρτούρο Βιδάλ!

Η Ντόρτμουντ έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη φετινή σεζόν, παρά την ήττα απ' τη Λεβερκούζεν, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να αποτελεί τον "στυλοβάτη" της αμυντικής γραμμής μετά την αποχώρηση του Ματς Χούμελς. Ο Τόμας Τούχελ έχει "πλέξει" πολλάκις το εγκώμιο του Έλληνα αμυντικού, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την ποιότητα και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του.

Οι Βεστφαλοί βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας της Bundelsiga με 12 βαθμούς, ύστερα από 6 αγωνιστικές, με την Μπάγερν Μονάχου να βρίσκεται στην κορυφή με 16 και τη Χέρτα στη 2η θέση με 13. Παράλληλα, η γερμανική ομάδα ισοβαθμεί, ύστερα από 2 αγωνιστικές, με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή 6ου ομίλου του Champions League.

Η Ντόρτμουντ στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εξαιρετική επιθετική λειτουργία της, όμως, όπως αποδεικνύεται, η άμυνα δεν υστερεί σε καμία περίπτωση. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το η αθλητική ιστοσελίδα στατιστικών δεδομένων " Squawka" ο Παπασταθόπουλος είναι (σχεδόν) αλάνθαστος, έχοντας τις περισσότερες επιτυχημένες πάσες στην Bundesliga.

Ο 27χρονος άσος έχει 508 επιτυχημένες πάσες, αφήνοντας πίσω του τους Τιάγκο Αλκάνταρα (408), Χάβι Μαρτίνεθ (404) και Αρτούρο Βιδάλ (346) της Μπάγερν Μονάχου, καθώς και τον συμπαίκτη του στην Ντόρτμουντ, Γιούλιαν Βάιγκλ (400).

Δείτε το tweet:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σχόλιο Θέμης Καίσαρης: Μπορούσια Ντόρτμουντ, σώσε μας
TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ