ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της σεζόν ο Λεβαντόβσκι

Bayern's Robert Lewandowski celebrates after scoring his side's second goal during the German Bundesliga soccer match between VfL Wolfsburg and FC Bayern Munich in Wolfsburg, Germany, Saturday, April 29, 2017. (AP Photo/Michael Sohn)
Bayern's Robert Lewandowski celebrates after scoring his side's second goal during the German Bundesliga soccer match between VfL Wolfsburg and FC Bayern Munich in Wolfsburg, Germany, Saturday, April 29, 2017. (AP Photo/Michael Sohn) AP

Οι ποδοσφαιριστές της Bundesliga επέλεξαν τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι ως τον κορυφαίο παίκτη της σεζόν, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της σεζόν στην Bundesliga με βάση τις ψήφους των ποδοφαιριστών, όπως τις συγκέντρωσε το "Kicker".

Ο Πολωνός επιθετικός της Μπάγερν πήρε το 25% των ψήφων μεταξύ 248 ποδοσφαιριστών που έδωσαν τις επιλογές τους στο γερμανικό περιοδικό, αφήνοντας πιο πίσω τον μέσο της Λειψίας Ναμπί Κεϊτά με 15,7% των ψήφων. Τρίτος στην ψηφοφορία ήρθε ο πρώτος σκόρερ της Bundesliga με 31 γκολ (έναντι 30 του Λεβαντόβσκι), ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Ντόρτμουντ, με 10,5% των ψήφων.

Στους τερματοφύλακες, ο Μάνουελ Νόιερ της Μπάγερν κέρδισε για ακόμα μία χρονιά τον τίτλο του κορυφαίου με 32,7%, αφήνοντας πίσω τον Τίμο Χορν της Κολωνίας με 12,9% και τον Ρούνε Γιάρστεϊν της Χέρτα με 8,5%.

Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο τεχνικός της Χόφενχαϊμ, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος οδήγησε τον σύλλογο στην 4η θέση και στο Champions League. Ο 29χρονος Γερμανός προπονητής συγκέντρωσε το 44,8% των ψήφων κι άφησε πίσω του τον Ραλφ Χάζενχουτλ της Λειψίας και τον Κρίστιαν Στράιχ της Φράιμπουργκ.

Οι ποδοσφαιριστές επέλεξαν τον Μάνουελ Γκράφε ως κορυφαίο διαιτητή με ποσοστό 26,6% και ακολούθησε ο Φέλιξ Μπιρχ μ ε 12,1% και ο Ντενίζ Αϊτεκίν με 10,5%.

Τέλος, κορυφαίο ανερχόμενο αστέρι αναδείχθηκε ο Ουσμάν Ντεμπελέ της Ντόρτμουντ.

Photo credits: AP Photo/Michael Sohn

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ