ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Βόλφσμπουργκ απέλυσε τον Χέκινγκ

Η Βόλφσμπουργκ απέλυσε τον Χέκινγκ
Χέκινγκ-Βόλφσμπουργκ

Λιγότερο από τέσσερα χρόνια κράτησε ο κύκλος του Ντίτερ Χέκινγκ στη Βόλφσμπουργκ. Ο Γερμανός τεχνικός πλήρωσε το μάρμαρο για τις άσχημες φετινές εμφανίσεις.

Ο Ντίτερ Χέκινγκ ολοκλήρωσε άδοξα την εκπληκτική πορεία του στη Βόλφσμπουργκ, αφού μετά από μία νίκη σε επτά αγώνες πρωταθλήματος, απολύθηκε από τη διοίκηση του συλλόγου.

Οι "λύκοι" βρίσκονται στην 14η θέση με μόλις δύο βαθμούς απόσταση από τη διακεκαυμένη ζώνη, με συνέπεια να επιλέγουν ένα ισχυρό σοκ, ώστε να αλλάξει τροχιά η ομάδα.

Η εντός έδρας ήττα από τη Λειψία με 1-0 την Κυριακή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με συνέπεια ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Κλάους Άλοφς, να άρει την στήριξη προς το πρόσωπο του Χέκινγκ.

"Παρά τα σπουδαία παιχνίδια στο Champions League, αποτύχαμε να προκριθούμε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για φέτος και το ανακάτεμα του ρόστερ δεν παρήγαγε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Μετά από τις τελευταίες απογοητευτικές εμφανίσεις, αποφασίσαμε να δώσουμε στην ομάδα νέα πνοή, αλλάζοντας προπονητή", ανακοίνωσε ο Άλφος.

Ο 52χρονος προπονητής ανέλαβε την ομάδα τον Δεκέμβριο του 2012 και το 2014-2015 την οδήγησε στη δεύτερη θέση, την καλύτερη στην ιστορία της μετά από το πρωτάθλημα του 2009. Την ίδια χρονιά, κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας, ενώ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League, όπου έχασε την πρόκριση με συνολικό σκορ 3-2 από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο πρώην στόπερ των Βέρντερ, Μπάγερν και Ανόβερο και νυν τεχνικός της κ-23 της Βόλφσμπουργκ, Βαλεριέν Ισμαέλ, θα αναλάβει τον σύλλογο με υπηρεσιακό χαρακτήρα.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ