ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η πρώτη γυναίκα διαιτητής στην Bundesliga

Referee Bibiana Steinhaus from Germany speaks to a Japanese player during the women's soccer gold medal match of the at the 2012 Summer Olympics, Thursday, Aug. 9, 2012, in London. (AP Photo/Julie Jacobson)
Referee Bibiana Steinhaus from Germany speaks to a Japanese player during the women's soccer gold medal match of the at the 2012 Summer Olympics, Thursday, Aug. 9, 2012, in London. (AP Photo/Julie Jacobson) AP

Η Μπιμπιάνα Στάινχαουζ θα γίνει η πρώτη γυναίκα διαιτητής στην ιστορία της Bundesliga από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η Μπιμπιάνα Στάινχαουζ πήρε το χρίσμα και τη νέα σεζόν θα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, αφού θα διευθύνει για πρώτη φορά στη 18ετή καριέρα της αγώνα της Bundesliga.

Η 38χρονος Γερμανίδα αποτελεί ένα από τα τέσσερα ονόματα που προστέθηκαν στη λίστα των διαιτητών της Bundesliga για τη σεζόν 2017-2018, μετά από έξι χρόνια στην Zweiteliga και με αρκετές παρουσίες ως τέταρτη διαιτητής στην πρώτη κατηγορία.

"Για εμάς αποτελεί ένα όνειρο που υλοποιείται. Ανυπομονώ για τη δοκιμασία που με περιμένει", δήλωσε η αστυνομικός στο επάγγελμα Στάινχαουζ, η οποία την 1η Ιουνίου θα διευθύνει τον τελικό Champions League γυναικών μεταξύ Λιόν και Παρί Σεν Ζερμέν στο "Μιλένιουμ" του Κάρντιφ.

Στην καριέρα της, πάντως, η Στάινχαουζ έχει συνδεθεί με πολλά ευτράπελα περιστατικά. Το 2010, σε αγώνα μεταξύ Χέρτα και Άαχεν για την Zweiteliga, ο Πέτερ Νίμεγερ των Βερολινέζων έπιασε κατά λάθος το στήθος της.

Η παρουσία της 1,85μ. κόρης παλιού διαιτητή είναι τόσο επιβλητική, που τον περασμένο Δεκέμβριο δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από την τροχιά μιας κόντρας, με συνέπεια η μπάλα να βρει πάνω της και να μετατραπεί σε ασίστ για την Ουνιόν Βερολίνου σε αγώνα με την Γκρόιτερ Φιρτ.

Οι έντονες στιγμές και οι διαμαρτυρίες εναντίον της δεν λείπουν από το βιογραφικό της, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Πεπ Γκουαρδιόλα, που πότε την αγκάλιαζε, πότε της φώναζε!

Photo credits: AP Photo/Julie Jacobson

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ