ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Ντόρτμουντ "έκλεψε" τον "νέο Ιμπραχίμοβιτς" από τη Ρεάλ

Η Ντόρτμουντ "έκλεψε" τον "νέο Ιμπραχίμοβιτς" από τη Ρεάλ
Ισάκ-Ντόρτμουντ

Ο 17χρονος Σουηδός Αλεξάντερ Ίσακ επέλεξε την Ντόρτμουντ αντί της Ρεάλ Μαδρίτης και υπέγραψε συμβόλαιο έναντι ποσού που καταρρίπτει το ρεκόρ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Τη φανέλα της Ντόρτμουντ θα φοράει για τα επόμενα χρόνια ο Αλεξάντερ Ίσακ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την Μπορούσια το πρωί της Δευτέρας.

Ο 17χρονος επιθετικός, με ύψος 1,90μ., ο οποίος είναι δύο φορές διεθνής με την εθνική ανδρών της Σουηδίας και έχει σημειώσει ένα γκολ ήδη, παρότι μετράει μόλις μία σεζόν με την πρώτη ομάδα της ΑΙΚ, έχει προλάβει να κερδίσει τον χαρακτηρισμό "μαύρος Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς", εξαιτίας του ταλέντου και της κορμοστασιάς του.

Γι' αυτόν τον λόγο, Ντόρτμουντ και Ρεάλ έδωσαν μάχη για την υπογραφή του, με τους Γερμανούς να αναδεικνύονται νικητές. Ο Ίσακ, με καταγωγή από την Ερυθραία, επέλεξε την ομάδα του Τόμας Τούχελ, όπου θεωρεί ότι θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες, και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

"Ο Αλεξάντερ Ίσακ είναι ένας πολύ ταλαντούχος επιθετικός, που τον ήθελαν πολλοί κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επέλεξε την Ντόρτμουντ. Τόσο η Μπορούσια όσο και ο ίδιος ο παίκτης είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η μεταγραφή έχει τεράστιες δυνατότητες", δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Μίχαελ Τσορκ.

Ο Ίσακ μετράει δέκα γκολ σε 24 εμφανίσεις με την ΑΙΚ στο πρωτάθλημα, μεταξύ των οποίων δύο ανήμερα των 17ων γενεθλίων του απέναντι στην Τζουργκάρντεν. Επιπλέον, έγινε ο νεαρότερος σκόρερ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του στον αγώνα κόντρα στη Σλοβακία στις 12 Ιανουαρίου, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ 105 ετών. Αποτελεί, δε, τον δεύτερο νεαρότερο παίκτη που εκπροσώπησε την εθνική Σουηδίας, κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Το κόστος της μεταγραφής του θα αγγίξει τα 10.000.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για το σουηδικό ποδόσφαιρο, καταρρίπτοντας τα 7.800.000 ευρώ που έδωσε ο Άγιαξ στη Μάλμε για να αγοράσει τον... αυθεντικό Ιμπραχίμοβιτς το 2001.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ