ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Ανάπτυξη ένα χρόνο μετά το Μουντιάλ

Γερμανία: Ανάπτυξη ένα χρόνο μετά το Μουντιάλ

Η Γερμανία είναι η κυρίαρχη πολιτική κι αθλητική δύναμη της Ευρώπης. Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ, τα κέρδη της αποτυπώνονται σε αριθμούς.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας, την Παρασκευή, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η αριθμοί επιβεβαιώνουν την οικονομική κυριαρχία της χώρας, εσχάτως και την αθλητική.

Ένα χρόνο (περίπου) μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ, στο "Μαρακανά" κόντρα στην Αργεντινή, η DFB (Ποδοσφαιρική ομοσπονδία Γερμανίας) ανακοίνωσε την εγγραφή 37.223 νέων μελών της. Αυτός ο αριθμός αφορά στους τελευταίους 12 μήνες και συνέβαλε στο ιστορικό ρεκόρ των συνολικά 6.899.115 ποδοσφαιριστών εγγεγραμμένων, στην ομοσπονδία της χώρας.

Ουσιαστικά, η Γερμανία κρατά τα πρωτεία, βάσει επίσημων στατιστικών σ' αυτόν τον τομέα. Είναι η ομοσπονδία με τους περισσότερους επισήμως εγγεγραμμένους ποδοσφαιριστές. "Το ποδόσφαιρο είναι περισσότερο δημοφιλές από ποτέ στη χώρα μας. Αυτο οφείλεται και στη μεγάλη επιτυχία μας, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Οι διεθνείς και συλλογικές αθλητικές ομάδες αλλά και τα τμήματα υποδομής είναι παράδειγμα προς μίμηση. Τα κατασκευάσαμε βδομάδα με τη βδομάδα, μία εκπληκτική διαφήμιση.", υποστήριξε ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίερζμπαχ.

Όταν ευημερούν οι αριθμοί, ευημερεί και το ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον, στη Γερμανία. Εάν ληφθεί η πρόσφατη απογραφή (2014) του πληθυσμού της Γερμανίας, 14.000.000 είναι ο ανδρικός πληθυσμός ηλικίας από 15-36. Οι μισοί εξ' αυτών διαθέτουν δελτίο ποδοσφαιριστή.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ