ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Επιστροφή Γκέτσε, Γκιουντογκάν στη Γερμανία μετά από έναν χρόνο

Germany's Mario Gotze during a friendly soccer match between Italy and Germany at the San Siro stadium in Milan, Italy, Friday, Nov. 15, 2013. (AP Photo/Felice Calabro')
Germany's Mario Gotze during a friendly soccer match between Italy and Germany at the San Siro stadium in Milan, Italy, Friday, Nov. 15, 2013. (AP Photo/Felice Calabro') AP PHOTO/FELICE CALABRO'

Η Γερμανία θα δώσει δύο δυνατά φιλικά απέναντι σε Αγγλία και Γαλλία, με τον Γιόαχιμ Λεβ να καλεί τον Μάριο Γκέτσε και τον Ιλκάι Γκιουντογκάν για πρώτη φορά μετά από περίπου έναν χρόνο.

Ο "χρυσός" σκόρερ της εθνικής Γερμανίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, Μάριο Γκέτσε, θα φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, έναν χρόνο μετά από την τελευταία φορά, αφού κλήθηκε από τον Γιόαχιμ Λεβ για τα δύο φιλικά του Νοεμβρίου.

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός είχε απουσιάσει για αρκετούς μήνες λόγω ενός είδος μυοπάθειας που τον ταλαιπώρησε, ωστόσο κατάφερε να αναρρώσει και να επιστρέψει αρχικά στις φετινές υποχρεώσεις της Ντόρτμουντ και πλέον στη "νάτσιοναλμανσαφτ".

Ο Ιλκάι Γκιουντογκάν χρειάστηκε να περιμένει λίγο περισσότερο, αφού τα προβλήματα τραυματισμού και ο μεγάλος συναγωνισμός στη θέση του τον άφηναν εκτός πλάνων του Λεβ, ωστόσο πήρε ξανά μια ευκαιρία, μετά από τις καλές εμφανίσεις με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Γερμανία αντιμετωπίζει την Αγγλία στο Λονδίνο (10/11) και τη Γαλλία στην Κολωνία (14/11) σε δύο δυνατά φιλικά προετοιμασίας, μετά από την πρόκρισή της στην τελική φάση του Μουντιάλ στη Ρωσία, ωστόσο ο Λεβ δεν κάλεσε όλα τα "αστέρια" του ρόστερ.

Οι τραυματίες Μάνουελ Νόιερ και Τόμας Μίλερ δεν μπορούν να προσφέρουν αυτήν τη στιγμή, ενώ εκτός έμεινε και ο Μάρκο Ρόις, ο οποίος κρίθηκε ανέτοιμος. Τραυματίας είναι κι ο βασικός αριστερός μπακ Γιόνας Χέκτορ, στη θέση του οποίου κλήθηκε για πρώτη φορά ο Μάρσελ Χάλστενμπεργκ της Λειψίας.

Η αποστολή της εθνικής Γερμανίας

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Μπερντ Λένο (Λεβερκούζεν), Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα), Κέβιν Τραπ (Παρί Σεν Ζερμεν)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Τζερόμ Μπόατενγκ (Μπάγερν), Ματίας Γκίντερ (Γκλάντμπαχ), Μάρσελ Χάλστενμπεργκ (Λειψία), Ματς Χούμελς (Μπάγερν), Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν), Μάρβιν Πλάτενχαρτ (Χέρτα), Αντόνιο Ρίντιγκερ (Τσέλσι), Νίκλας Ζίλε (Μπάγερν

ΜΕΣΟΙ

Γιούλιαν Μπραντ (Λεβερκούζεν), Εμρέ Τζαν (Λίβερπουλ), Γιούλιαν Ντράξλερ (Παρί Σεν Ζερμέν), Τόνι Κρόος (Ρεάλ), Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ), Ζεμπάστιαν Ρούντι (Μπάγερν), Λερουά Σανέ (Μάντσεστερ Σίτι), Λαρς Στιντλ (Γκλάντμπαχ)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Σάντρο Βάγκνερ (Χόφενχαϊμ), Τίμο Βέρνερ (Λειψία), Αμίν Γιουνές (Άγιαξ)

Photo credits: AP Photo/Felice Calabro'

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ