ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Εκτός δράσης επ' αόριστον ο Γκέτσε λόγω μεταβολικών διαταραχών

Εκτός δράσης επ' αόριστον ο Γκέτσε λόγω μεταβολικών διαταραχών

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ εξέδωσε ανακοίνωση και γνωστοποίησε πως ο Μάριο Γκέτσε θα μείνει εκτός δράσης επ' αόριστον προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεταβολικές διαταραχές του. Τι δήλωσε ο διεθνής Γερμανός μεσοεπιθετικός.

O Μάριο Γκέτσε επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, ύστερα από μία τριετία στην Μπάγερν, όμως λόγω προβλημάτων τραυματισμού δεν έχει καταφέρει, μέχρι στιγμής, να βοηθήσει την ομάδα του.

Το τελευταίο διάστημα ο διεθνής Γερμανός μεσοεπιθετικός είχε τεθεί νοκ άουτ λόγω μυϊκών προβλημάτων, με το ιατρικό επιτελείο των Βεστφαλών να αναζητά τα αίτια πίσω απ' τις συγκεκριμένες ενοχλήσεις.

Τη Δευτέρα (27/02) οι διοικούντες τη γερμανική ομάδα εξέδωσαν ανακοίνωση και γνωστοποίησαν πως ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός θα μείνει εκτός δράσης επ' αόριστον, αφού οι γιατροί ανακάλυψαν πως αντιμετωπίζει μεταβολικές διαταραχές. Το μεταβολικό σύνδρομο δεν αφορά αποκλειστικά τα παχύσαρκα άτομα, αλλά μπορεί να επηρεάσει και άτομα φυσιολογικού βάρους.

Οι μεταβολικές διαταραχές μπορεί να είναι: συγκέντρωση τριγλυκεριδίων στο αίμα μεγαλύτερη από 150 mg/dl, επίπεδα HDL ("καλή" χοληστερόλη) κάτω από 40 mg/dl, αρτηριακή πίεση πάνω από 130/80 mmHg, συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα (μετά από νηστεία) μεγαλύτερη από 110 mg/dl ή συσσώρευση λίπους στην κοιλιακή χώρα, τόση ώστε η περίμετρος μέσης να ξεπερνά τα 102 εκατοστόμετρα.

Περισσότερο λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, με τον Γκέτσε να δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου πως: "Υποβάλλομαι ήδη σε θεραπεία και θα κάνω τα πάντα για να επιστρέψω σύντομα στις προπονήσεις. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της το συντομότερο δυτατόν".

Απ' την πλευρά του, ο Αθλητικός Διευθυντής της ομάδας, Μίχαελ Τσορκ δήλωσε: "Είμαστε χαρούμενοι που ανακαλύψαμε τους λόγους πίσω απ' τα προβλήματα του Μάριο και είμαστε πεπεισμένοι πως οι εξαιρετικές ικανότητές του θα μας προσθέσουν επιπλέον ποιότητα μόλις αναρρώσει πλήρως. Ο Μάριο έχει την απόλυτα στήριξή μας".

Η ανακοίνωση της Ντόρτμουντ:

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ