ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Εκτός αποστολής ο Ομπαμεγιάνγκ για πειθαρχικό παράπτωμα

Dortmund's Pierre-Emerick Aubameyang celebrates scoring during the German Bundesliga soccer match between Borussia Moenchengladbach and Borussia Dortmund in the Borussia Park stadium in Moenchengladbach, Germany, Saturday April 22, 2017. (Guido Kirchner/dpa via AP)
Dortmund's Pierre-Emerick Aubameyang celebrates scoring during the German Bundesliga soccer match between Borussia Moenchengladbach and Borussia Dortmund in the Borussia Park stadium in Moenchengladbach, Germany, Saturday April 22, 2017. (Guido Kirchner/dpa via AP) GUIDO KIRCHNER/DPA VIA AP

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ τιμωρήθηκε για δεύτερη φορά μέσα έναν χρόνο με απουσία από την αποστολή της Ντόρτμουντ για "πειθαρχικό παράπτωμα".

Το όνομα του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ αφαιρέθηκε από την αποστολή της Ντόρτμουντ για την εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τη Στουτγκάρδη την Παρασκευή, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Όπως ενημέρωσε ο σύλλογος μέσω twitter, απαντώντας σε σχετική ερώτηση φιλάθλου για την απουσία του πρώτου σκόρερ της ομάδας και περσινού πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος με 31 γκολ, αιτία για την εξέλιξη αυτή ήταν ένα "πειθαρχικό παράπτωμα", χωρίς να παρέχονται διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα "Bild", ο 28χρονος επιθετικός είχε λάβει διήμερη άδεια από τον σύλλογο κατά τη διάρκεια της διακοπής των πρωταθλημάτων και επισκέφτηκε τον πρώην συμπαίκτη του στην Μπορούσια, Ουσμάν Ντεμπελέ, κάτοικο Βαρκελόνης πλέον.

Ο διεθνής Γκαμπονέζος είχε τιμωρηθεί με αντίστοιχη ποινή τον περασμένο Νοέμβριο, απουσιάζοντας από την αναμέτρηση με αντίπαλο τη Σπόρτινγκ για τους ομίλους του Champions League, μετά από ένα "εσωτερικό ζήτημα", όπως το είχε περιγράψει ο τότε προπονητής του συλλόγου, Τόμας Τούχελ.

Επέστρεψε στο επόμενο παιχνίδι της Ντόρτμουντ, όπου σκόραρε τέσσερις φορές στην εντός έδρας νίκη με 5-2 επί του Αμβούργου. Το φετινό επόμενο παιχνίδι της Ντόρτμουντ είναι ο αγώνας για το Champions League με αντίπαλο την Τότεναμ, ενώ ακολουθεί το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ με αντίπαλο τη Σάλκε, επίσης στη Βεστφαλία, χωρίς να είναι γνωστό εάν η τιμωρία θα διαρκέσει έναν αγώνα.

Photo credits: Guido Kirchner/dpa via AP

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ