ΓΕΡΜΑΝΙΑ

"Εξάσφαιρη" η Μπάγερν, χτύπησε ο Μίλερ

"Εξάσφαιρη" η Μπάγερν, χτύπησε ο Μίλερ
AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε με 6-0 την Πάντερμπορν εκτός έδρας στα προημιτελικά του DFB-Pokal και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, παρότι έχασε τον Τόμας Μίλερ με τραυματισμό.

Η Μπάγερν Μονάχου απέκλεισε τη μοναδική ομάδα που είχε φτάσει στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας εκτός Bundesliga, την Πάντερμπορν, και μάλιστα με θριαμβευτικό τρόπο. Το εκτός έδρας 6-0 ήταν προϊόν της διαφοράς ποιότητας στο ρόστερ των δύο ομάδων, με τον Γιουπ Χάινκες να μην... χαρίζεται στους αντιπάλους του και να παρατάσσει ενδεκάδα με αρκετούς βασικούς.

Το πρώτο τέρμα, πάντως, σημειώθηκε από αναπληρωματικό, τον Κινγκσλέ Κομάν, για να πάρει σειρά ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στο 25ο λεπτό. Η χαρά των φιλοξενουμένων μετριάστηκε στο 31', όταν ο Τόμας Μίλερ χρειάστηκε να αντικατασταθεί, μετά από σύγκρουσή του με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Μίχαελ Ράταϊτσακ.

Ο Γιόζουα Κίμιχ αύξησε τον δείκτη του σκορ πριν από την ανάπαυλα και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση ο Κορεντέν Τολισό και ο Άριεν Ρόμπεν (δις) για να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Στα ημιτελικά του γερμανικού Κυπέλλου προκρίθηκε και η Λεβερκούζεν με τον Παναγιώτη Ρέτσο να περνά στη θέση του Ουέντελ στο 113ο λεπτό! Τι κι αν η Βέρντερ προηγείται ήδη στο 8' με 2-0 (χάρη στα γκολ των Κρούζε με πέναλτι και Γιόχανσον). Οι "ασπιρίνες" μείωσαν στο 31' και ισοφάρισαν στο 55' με τον Μπραντ. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, αλλά όχι και στα πέναλτι. Γι' αυτό "καθάρισαν" ο Μπελαραμπί (111') και ο Χάβερτς (118').

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ: Ράταϊτσακ, Μπόεντερ, Σόνλαου, Στρόντικ, Χέτσενμπρουχ, Γουάσεϊ (46' Τιτς), Κράουσε, Ζολίνσκι, Ρίτερ (74' Κλέμεντ), Αντουί Ατζέζ (66' Μπέρτελς), Μίχελ

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Μίλερ (32' Τολισό), Βιδάλ, Ροντρίγκες (67' Ρούντι), Ρόμπεν, Λεβαντόβσκι, Κομάν (81' Ριμπερί)

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Λαρς Μπέντερ (79' Χένριχς), Ταχ, Σβεν Μπέντερ, Ουεντέλ (113' Ρέτσος), Κερ, Αράνγκις, Μπραντ (101' Αλάριο), Χάβερτς, Μπέιλι, Φόλαντ.

ΒΕΡΝΤΕΡ: Παβλένκα, Γκέμπρε Σελάσι, Βέλκοβιτς, Μοϊσάντερ, Αουγκούστινσον, Γιουνούζοβιτς, Ντιλέινι, Έγκεσταϊν (113' Λάνγκαμπ), Γιόχανσον (46' Ράσιτσα), Κρούζε, Κάιντς (91' Μπελφοντίλ).

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Τρίτη

Πάντερμπορν - Μπάγερν 0-6 (19' Κομάν, 25' Λεβαντόβσκι, 42' Κίμιχ, 55' Τολισό, 86', 88' Ρόμπεν)

Λεβερκούζεν - Βέρντερ 2-2 (4-2 παρ.) (31', 55' Μπραντ, 111' Μπελαραμπί, 118' Χάβερτς / 4' Κρούζε, 8' Γιόχανσον)

Τετάρτη

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Μάιντς (19:30)

Σάλκε - Βόλφσμπουργκ (21:45)

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ