ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Έγραψε ιστορία με Ντόρτμουντ ο Τούχελ

Έγραψε ιστορία με Ντόρτμουντ ο Τούχελ

Η Ντόρτμουντ συνέτριψε με 4-0 τη Γκλάντμπαχ στην πρεμιέρα της φετινής Bundesliga και ο διάδοχος του Γιούργκεν Κλοπ, Τόμας Τούχελ, μετράει ήδη το πρώτο του αξοσημείωτο ρεκόρ στον πάγκο των Βεστφαλών!

Την περασμένη σεζόν η Ντόρτμουντ δεν είχε καταφέρει να πάρει τη νίκη σε κανένα από τα έξι ματς που έδωσε βράδυ Σαββάτου στο πρωτάθλημα όμως φέτος η ιστορία ξεκίνησε διαφορετικά καθώς έκανε περίπατο απέναντι στη Γκλάντμπαχ, επικρατώντας με το εμφατικό 4-0.

Αυτή ήταν μόλις η τρίτη φορά από το 1976 και έπειτα που οι "κιτρινόμαυροι" άρχισαν τη σεζόν νικώντας με 4-0 (οι δύο προηγούμενες ήταν το 1994 κόντρα στη Μόναχο 1860 και το 2013 με την Άουγκσμπουργκ) ενώ το εντυπωσιακό είναι πως ο Τόμας Τούχελ μπορεί να καμαρώνει για το πρώτο του ρεκόρ με την ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ.

Από τους 35 συνολικά προπονητές που έχουν περάσει από τη Ντόρτμουντ - συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιακών- ουδείς είχε πετύχει τόσο ευρεία νίκη στο πρώτο ματς πρωταθλήματος που βρέθηκε στον πάγκο, με τον Τούχελ να ξεκινάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη Ντόρτμουντ της "μετά Κλοπ" εποχής.

Έγραψε ιστορία με Ντόρτμουντ ο Τούχελ

"Θα ήταν κάτι αλαζονικό από την πλευρά μου να περιμένω τέτοιο αποτέλεσμα στο πρώτο ματς της σεζόν. Ήταν κάτι εντελώς αναπάντεχο καθώς αντιμετωπίζαμε την ομάδα που είχε πάρει τους περισσότερους βαθμούς στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν.

Η εμφάνισή μας ήταν υπέροχη και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό. Δείξαμε πνευματική δύναμη και συγκέντρωση κατά τη διάρκεια του αγώνα, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες και πετύχαμε σπουδαία γκολ", τόνισε μετά το 4-0 ο 41χρονος τεχνικός, ο οποίος δεν ξέχασε φυσικά να αποδώσει "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι" στον προκάτοχό του.

Έγραψε ιστορία με Ντόρτμουντ ο Τούχελ

"Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει απόψε χωρίς την εκπληκτική δουλειά που έκανε ο Γιούργκεν Κλοπ. Θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε, ότι αυτές οι εμφανίσεις μας είναι πάντα αντανάκλαση του Γιούργκεν Κλοπ Θα ήταν λάθος να μην το αναγνωρίσουμε αυτό!

Τα τέσσερα τελευταία ματς μπόρεσαν να γίνουν εξαιτίας της δουλειάς που είχε γίνει πριν. Συνεχίζουμε να χτίζουμε πάνω στα τρομερά θεμέλια που έχει βάλει ο Γιούργκεν Κλοπ".

Ντόρτμουντ - Γκλάντμπαχ 4-0

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ