ΓΕΡΜΑΝΙΑ

''Διαφορετική η ανέλιξη στη Γερμανία''

''Διαφορετική η ανέλιξη στη Γερμανία''
Γερμανία

Τρεις Έλληνες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, στη Γερμανία, μιλούν στο Sport24.gr και περιγράφουν τα όσα βιώνουν. Τι λένε για τα οικονομικά δεδομένα, για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική ομάδα.

Παναγιώτης Αρναούογλου, Γιώργος Τρόχαλος και Γιάννης Ραΐσης. Τρία ελληνόπουλα που βγάζουν το ψωμί τους παίζοντας ποδόσφαιρο στη Γερμανία από νεαρή ηλικία και οι εκπροσωπούνται από τον ομογενή μάνατζερ Γιάννη Παπαδόπουλο. Μιλούν στο Sport24.gr και απαντούν σε έξι κοινά ερωτήματα. Σχολιάζουν την οικονομική κατάσταση στη Γερμανία και στην Ελλάδα, ενώ αναφέρονται και στην Εθνική μας ομάδα.

''Διαφορετική η ανέλιξη στη Γερμανία''
Αρναούτογλου INTIME SPORTS

Ονμ/νυμο: Παναγιώτης Αρναούτογλου

Ημερ. γέννησης: 30 Μαΐου 1996

Ομάδα: Καρσλρούη

Προηγ. ομάδα: Παναθηναϊκός Κ20

Θέση: Κεντρικός αμυντικός, αμυντικός μέσος

''Διαφορετική η ανέλιξη στη Γερμανία''
Ραΐσης

Ονμ/νυμο: Γιάννης Ραΐσης

Ημερ. γέννησης: 16 Απριλίου 1996

Ομάδα: Erzgebirge Aue

Προηγ. ομάδα: Καλσρούη

Θέση: Επιθετικός

''Διαφορετική η ανέλιξη στη Γερμανία''
Τρόχαλος

Ονμ/νυμο: Γιώργος Τρόχαλος

Ημερ. γέννησης: 27 Απριλίου 1996

Ομάδα: Καρσλρούη

Προηγ. ομάδα: Στουτγκάρδη

Θέση: Μεσοεπιθετικός

1. Πώς είναι να αγωνίζεται ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής στη Γερμανία; Είναι εύκολη η ανέλιξή του;

(Παναγιώτης Αρναούτογλου): ''Είναι μια μεγάλη εμπειρία και ευκαιρία για την εξέλιξή μου. Δεν είναι εύκολο να παίζει ένας Ελληνας στη Γερμανία και ο λόγος είναι πως έχει να ανταγωνιστεί και να αντιμετωπίσει παίκτες οι οποίοι από 16-17 ετών είναι ώριμοι σωματικά και πνευματικά''.

(Γιώργος Τρόχαλος): ''Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι εύκολο, πρέπει πάντα να δίνεις το 100%. Στη Γερμανία το πρωτάθλημα είναι πιο δυνατό και οι απαιτήσεις μεγαλύτερες''.

(Γιάννης Ραΐσης): ''Είναι δύσκολο να είσαι μακριά από το σπίτι και την οικογένειά σου. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, το κυνηγάς μέχρι τέλους. Το επίπεδο είναι δύσκολο, αλλά οι προπονήσεις πολύ δυνατές. Πιο δυνατές σε σχέση με αυτές στην Ελλάδα, για αυτό και το ποδόσφαιρο της Γερμανίας έχει κάνει τόσα βήματα μπροστά. Η ανέλιξη ενός ποδοσφαιριστή ποτέ δεν είναι εύκολη, αλλά όσο πιο πολύ δουλεύεις, τόσο γίνεσαι καλύτερος, όπως λένε εδώ οι Γερμανοί''.

2. Πώς είναι η κατάσταση στην ομάδα σου; Πληρώνεσαι στην ώρα σου; Και σε τι επίπεδο κυμαίνεται το μπάτζετ;

(Παναγιώτης Αρναούτογλου): ''Η κατάσταση στα γερμανικά σωματεία είναι άριστη θα έλεγα. Δεν τίθεται ποτέ θέμα καθυστέρησης πληρωμών. Σέβονται τους παίκτες, όπως οι παίκτες τα κλαμπ στα οποία ανήκουν''.

(Γιώργος Τρόχαλος): ''Ναι, πληρωνόμαστε κανονικά και το μπάτζετ είναι υψηλό''.

(Γιάννης Ραΐσης): ' 'Η οικονομική κατάσταση της ομάδας είναι μια χαρά. Η Fc Εrzgebirge Aue είναι μια επαρχιακή ομάδα με 18.000 κατοίκους που παίζει σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα δεύτερης Εθνικής του κόσμου. Ο κάθε παίκτης πληρώνεται στην ώρα του, καθε 15 του μήνα. Επίσης, το μπάτζετ της ομάδας είναι αρκετά υψηλό, αλλά δεν κάνει αρκετές μεταγραφές. Και αν κάνει δεν θα πάρει κάποιο πολύ γνωστό παίκτη. Να προσθέσω ότι δίνει αρκετές ευκαιρίες σε νεαρούς''.

3. Ποια είναι το όνειρό σου στο ποδόσφαιρο;

(Παναγιώτης Αρναούτογλου): ' 'Με την υγεία πάντα δεδομένη, ονειρεύομαι μια μεγάλη και μακρόχρονη καριέρα σε κλαμπ του εξωτερικού ή της Ελλάδας. Αλλά και μια πολύ καλή πορεία στα κλιμάκια της Εθνικής. Το να παίξω τόσο στην Εθνική ανδρών όσο και στις μικρές ηλικίες των Εθνικών ομάδων είναι ο μεγαλύτερός μου στόχος''.

(Γιώργος Τρόχαλος): ' 'Το όνειρό μου είναι να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής''.

(Γιάννης Ραΐσης): ''Το όνειρό μου στο ποδόσφαιρο είναι να καταφέρω να γίνω ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, αλλά και να καταφέρω εκτός από τις προπονήσεις να πάρω και μια θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας της Fc Εrzgebirge Aue (Bundesliga.2). Από μικρό παιδί ήθελα να παίξω στο Champions League, αλλά και να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στο Ευρωπαικό ή στο Παγκόσμιο''.

4. Παρακολουθείς καθόλου ελληνικό ποδόσφαιρο;

(Παναγιώτης Αρναούτογλου): '' Ναι, σίγουρα. Ενημερώνομαι συνεχώς για το ελληνικό πρωτάθλημα και βλέπω κάποια παιχνίδια, επιλεκτικά για να ειμαι ειλικρινής''.

(Γιώργος Τρόχαλος): ' 'Παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί μου αρέσει να έχω άποψη για τις ομάδες της χώρας μου''.

(Γιάννης Ραΐσης): '' Ο παππούς μου από μικρό παιδί με είχε στα κόκκινα και έτσι έγινα Ολυμπιακός. Παρακολουθώ τα ντέρμπο, όπως το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ή το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Παρακολουθώ την ανοδική πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League αλλά και των άλλων ελληνικών ομάδων.''

5. Είσαι ευχαριστημένος από τις επιλογές που έγιναν το τελευταίο διάστημα στη συγκρότηση της Εθνικής Ελλάδος;

(Παναγιώτης Αρναούτογλου) : ''Δεν μπορώ να κρίνω τις επιλογές κανενός ομοσπονδιακού προπονητή. Το μόνο που θέλω να βλέπω στην ανδρική ομάδα, όσο και στη δική μου ηλικία της Εθνικής είναι παίκτες που να δίνουν τα πάντα για τη φανέλα της Ελλάδας. Να αγωνίζονται μέχρι τέλους. Όταν συμβαίνει αυτό, θα έρχονται επιτυχίες και θα είμαι και εγώ ευχαριστημένος με τις επιλογές παικτών στην Εθνική''.

(Γιώργος Τρόχαλος): ''Ένας προπονητής ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του. Άλλοτε του βγαίνει, άλλοτε όχι. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βραζιλίας τα πήγαμε εξαιρετικά, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια''.

(Γιάννης Ραΐσης): ''Για το θέμα της Εθνική δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος να πω την αλάθεια. Δεν παίζουν παίκτες που θα έπρεπε να παίζουν. Σαν Εθνική Ελλάδος έχουμε γράψει ιστορία και το έχουμε αποδείξει, όπως το 2004. Όσο για τις εμφανίσεις μας στο Παγκόσμιο του 2010, δεν ήταν και τόσο καλές όπως το 2014. Η Ελλάδα έχει πολλά ταλέντα αρκεί να τα βρει και να τα βάλει μέσα στο παιχνίδι''.

6. Υπάρχει κάποια ιστορία, προσωπική ή επαγγελματική που σε έχει στιγματίσει;

(Παναγιώτης Αρναούτογλου): ' 'Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Απλά από 17 ετών κλήθηκα να ζήσω τελείως μόνος στην Γερμανία, κάτι που σημαίνει πως μου λείπει η οικογένειά μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Αυτό με έχει στιγματίσει''.

(Γιώργος Τρόχαλος): ''Όταν αγωνιζόμουν στη Στουτγκάρδη και στα ημιτελικά με τη Βέρντερ Βρέμης πέτυχα δύο γκολ. Όπως επίσης στον τελικό με τη Χέρτα, στο Βερολίνο, βγήκαμε πρωταθλητές με την Κ17 και είχα συμμετοχή 87 λεπτά''.

(Γιάννης Ραΐσης): ''Σε εφηβικό παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου, με την παλιά μου ομάδα, την Καρλσρούη. Ήταν Νοέμβριος του 2012. Αν τους κερδίζαμε θα ανεβαίνουμε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος Κ17. Και οι δύο ομάδες είχαμε χάσει αρκετές ευκαιρίες, αλλά εμείς βάλαμε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο η Μπάγερν μας ισοφάρισε και έχασε ένα σωρό ευκαιρίες για να φτάσει σε τρίτο γκολ. Λίγα λεπτά πριν τελειώσει το ματς έρχεται η μπάλα στα πόδια μου. Περνάω έναν αντίπαλο, σούταρα και έστειλα τη μπάλα στα δίχτυα. Όλοι έπεσαν επάνω μου, ακόμα και ο προπονητής. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ''.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ