ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Ρεκόρ σε κέρδη και οπαδούς

Bundesliga: Ρεκόρ σε κέρδη και οπαδούς

Ο μέσος όρος προσέλευσης στα γήπεδα της Bundesliga για το 2014-2015 ανήλθε στα 42.865 άτομα. Τέταρτη διαδοχική σεζόν με αυξητική τάση, έβδομη διαδοχική που βρίσκεται πάνω από 40.000. Αύξηση και στα έσοδα των ομάδων, 11η διαδοχική σεζόν με ρεκόρ!

Όταν ευημερούν οι αριθμοί, ευημερεί και το ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον, στη Γερμανία. Η Bundesliga έδωσε στη δημοσιότητα τους αριθμούς της περασμένης σεζόν, όσον αφορά στα έσοδα των συλλόγων της αλλά και στον αριθμό προσέλευσης των οπαδών στα γήπεδα της χώρας, ων το πρώτο από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που το κάνει με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Σε ο,τι έχει να κάνει με το πρώτο σκέλος, τα έσοδα των 36 ομάδων που απαρτίζουν την πρώτη και δεύτερη εθνική κατηγορία, ανήλθαν σε 2.620.000.000 ευρώ. Τουτέστιν, αύξηση της τάξης 7,2 % σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και 11η διαδοχική σεζόν που σημειώνεται ρεκόρ στα έσοδα.

Εννιά ομάδες ξεπέρασαν τα 100.000.000 ευρώ, ενώ - αντίθετα με ο,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες - το κέρδη από τα τηλεοπτικά δικαιώματα αντιπροσωπεύουν μόλις το 27,8% του συνολικού κέρδους.

Και πάμε στο πιο σημαντικό εύρημα. Ο μέσος όρος προσέλευσης στα γήπεδα της Bundesliga, ανήλθε στους 42.865 φιλάθλους. Είναι η τέταρτη διαδοχική σεζόν που ο εν λόγω αριθμός αυξάνεται και η έβδομη διαδοχική που αυτός είναι σταθερά πάνω από το όριο των 40.000 οπαδών. Αμφισβητεί κανείς την "υγεία" του γερμανικού πρωταθλήματος;

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ