ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αποχωρεί από τη Σάλκε ο Χούντελααρ

Schalke's Klaas-Jan Huntelaar of FC Schalke 04 poses for the official team photo for the new season at the Veltins-Arena in Gelsenkirchen, Germany, Wednesday, July 20, 2016.  (AP Photo/Martin Meissner)
Schalke's Klaas-Jan Huntelaar of FC Schalke 04 poses for the official team photo for the new season at the Veltins-Arena in Gelsenkirchen, Germany, Wednesday, July 20, 2016. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Έπειτα από μία επταετία στη Σάλκε, όλα δείχνουν ότι ο Κλας Γιαν Χούντελααρ θα αποχωρήσει από τη γερμανική ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όλες οι ενδείξεις λένε ότι ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Σάλκε με 125 γκολ, Κλας Γιαν Χούντελααρ, θα αφήσει τους Βεστφαλούς το ερχόμενο καλοκαίρι, όταν και λήγει το συμβόλαιό του.

Η τρέχουσα συμφωνία βάζει 7.000.000 ευρώ σε ετήσια βάση στο λογαριασμό του και εντός αυτής υπάρχει ρήτρα αυτόματης μονοετούς επέκτασης, σε περίπτωση που ο Ολλανδός συμπληρώσει έστω το 50% των επίσημων αγώνων της γερμανικής ομάδας τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι μαθηματικά ανέφικτο πλέον, καθώς ο 33χρονος έχει φτάσει μόλις τα 12 παιχνίδια φέτος (η Σάλκε έχει δώσει συνολικά 39 μέχρι σήμερα) και ακόμη κι αν συμβεί το ιδανικό σενάριο, δηλαδή να φτάσει η ομάδα του μέχρι τον τελικό του Europa League, είναι αδύνατο για να τον Χούντελααρ να αγγίξει το απαραίτητο ποσοστό.

Παράλληλα, η " Bild" αναφέρει πως το ενδεχόμενο ανανέωσης δίχως τη συγκεκριμένη ρήτρα, δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει πραγματικότητα, με την ομάδα του Γκελζενκίρχεν να προτιμά να αναζητήσει κάποιον νεαρό και ελπιδοφόρο ποδοσφαιριστή, προκειμένου να του δώσει το ρόλο της εναλλακτικής λύσης στην επίθεση, τον οποίο έχει αναλάβει τη φετινή σεζόν ο Χούντελααρ.

Το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο για τον Άγιαξ, ομάδα που ο παίκτης άνηκε την περίοδο 2006 - 2009, αναφορικά με τον επόμενο προορισμό της καριέρας του 33χρονου. Μάλιστα, η ολλανδική ομάδα αποτελεί την επερχόμενη αντίπαλο της Σάλκε στα προημιτελικά του Europa League.

Ο Ολλανδός επιθετικός έχει πραγματοποιήσει συνολικά 231 εμφανίσεις με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας, στις οποίες έχει πετύχει 125 γκολ. Μαζί της έχει φτάσει στην κατάκτηση ενός DFB Pokal και ενός γερμανικού Super Cup.

AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ