ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αποσύρθηκε από την εθνική Γερμανίας ο Σβαϊνστάιγκερ

Αποσύρθηκε από την εθνική Γερμανίας ο Σβαϊνστάιγκερ
Σβαϊνστάιγκερ

Μετά από δώδεκα χρόνια και 120 συμμετοχές με το εθνόσημο, ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τα "πάντσερ" (VIDEO)

Έχοντας κατακτήσει ένα Μουντιάλ, δυο φορές την τρίτη θέση στην ίδια διοργάνωση και έναν τελικό Euro το 2008, ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ κατάλαβε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

Στα 32 του χρόνια και αφού ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς, αποφάσισε να αποχωρήσει από την αγαπημένη του εθνική Γερμανίας.

Αναλυτικά η γραπτή του δήλωση:

"Αγαπημένοι φίλοι της εθνικής ομάδας,

Μίλησα με τον προπονητή μου στην Γερμανία και η απόφαση μου δεν έχει να κάνει με το αν υπολογίζομαι, αλλά είναι δική μου επιθυμία να αποχωρήσω. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους, την ομάδα, το σταφ, τους προπονητές και όλους όσους εργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα στην εθνική.

Σε 120 παιχνίδια, έδωσα στην πατρίδα μου τα πάντα και έζησα στιγμές που δεν περιγράφονται. Ο Γιόακιμ Λεβ ξέρει πόσο πολύ ήθελα να κατακτήσουμε το Euro στην Γαλλία, το πρώτο μετά το 1996. Δεν τα καταφέραμε και πρέπει να το αποδεχθώ.

Το 2014 πετύχαμε κάτι ιστορικό που δεν πρόκειται να πετύχω ξανά στην καριέρα μου. Γι αυτό πιστεύω είναι τώρα η σωστή στιγμή να αποχωρήσω από την ομάδα πριν τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 και εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα.

Για τους οπαδούς μας θέλω να πω: Ήταν τιμή μου που με αποδεχθήκαμε να παίζω στην Γερμανία, σας ευχαριστώ για όλα όσα ζήσαμε μαζί.

Ο δικός σας, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ".

Λίγα λόγια για την καριέρα του

Ο Σβάισταϊγκέρ έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Γερμανίας σε φιλική αναμέτρηση τον Ιούνιο του 2004 απέναντι στην Ουγγαρία, αγωνιζόμενος ως εξτρέμ. Την ίδια χρονιά, κλήθηκε στο Euro U21 και πέτυχε το πρώτο του γκολ απέναντι στην Πορτογαλία στην ήττα των "πάσνερ" με 2-1 ( τα γκολ της Πορτογαλίας οι Κάρλος Μάρτινς και Ούγκο Αλμέιδα ).

Αμέσως μετά το τέλος της διοργάνωσης, κλήθηκε και στο Euro της Πορτογαλίας το ίδιο καλοκαίρι, διοργάνωση που κατέκτησε η Ελλάδα!

Συνολικά σε 12 χρόνια μέτρησε 120 συμμετοχές και 24 γκολ.

Αποσύρθηκε από την εθνική Γερμανίας ο Σβαϊνστάιγκερ
Σβαϊνστάιγκερ σε μικρή ηλικία 580


TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ