ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Απαγορευτικό στη χρήση σπρέι στη Γερμανία

Απαγορευτικό στη χρήση σπρέι στη Γερμανία

Το περιώνυμο σπρέι που έκανε την εμφάνιση του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας δεν θα το δούμε στα γήπεδα της Bundesliga έπειτα από απαγόρευση της Γερμανικής Λίγκας.

Η "Ένωση Τεχνικού Ελέγχου", η οποία είναι αρμόδια για την έγκριση κάθε προϊόντος στη Γερμανία υποστήριξε πως το σπρέι "δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι απλά στη Γερμανία αλλά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση με την υπάρχουσα σύστασή του".

Όπως τονίστηκε, έπειτα από έλεγχο του σπρέι που διήρκεσε εννιά μέρες, διαπιστώθηκε υψηλή ποσότητα ορμονικά ενεργών ουσιών αλλά και έλλειψη της σχετικής απαραίτητης σήμανσης που φέρει κάθε εύφλεκτο προϊόν.

Οι Γερμανοί διαιτητές επρόκειτο να κάνουν χρήση σπρέι στη Βundesliga στις 18 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, ωστόσο μετά από αυτές τις εξελίξεις το θέμα μετατίθεται για το μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία δεν έχει εκφραστεί αντίστοιχη ένσταση και οι διαιτητές συνεχίζουν κανονικά την χρήση σπρέι.

Ερωτηματικά εγείρονται σε ότι αφορά την συμμετοχή γερμανικών συλλόγων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA, καθώς τόσο στο Champions League, όσο και στο Europa League χρησιμοποιείται το σπρέι από τους διαιτητές.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ