ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αισχρή συμπεριφορά από μερίδα οπαδών της Ντόρτμουντ

Αισχρή συμπεριφορά από μερίδα οπαδών της Ντόρτμουντ

Η απαράδεκτη συμπεριφορά μερίδας οπαδών της Ντόρτμουντ έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία τις τελευταίες ώρες, με ρεπορτάζ της "Bild" να δίνει σοκαριστικές λεπτομέρειες από τα όσα διαδραματίστηκαν στο περιθώριο του αγώνα με τη Λειψία.

Ως φαίνεται, μερίδα οπαδών της Ντόρτμουντ δεν έμεινε στα πανό κατά της ομάδας της ομάδας της Λειψίας, η οποία το Σάββατο (4/2) αγωνίστηκε κόντρα στους "κιτρινόμαυρους" στο "Signal Iduna Park".

Κι αυτό είναι κάτι που έχει προκαλέσει τεράστιο "θόρυβο" στην ποδοσφαιρική Γερμανία της τελευταίες ώρες, καθώς -μέσω της " Bild"- έχουν γίνει γνωστές απίστευτες λεπτομέρειες.

Η γνωστή εφημερίδα έχει επιμεληθεί ενός ρεπορτάζ με τίτλο "Το τείχος της ντροπής", ο οποίος αναφέρεται στο διάσημο "κίτρινο τείχος" της Ντόρτμουντ. Σαφώς και ο τίτλος αποτελεί υπερβολή, καθώς μόνο ένα κομμάτι εκ των οπαδών των γηπεδούχων συμμετείχε στις απαράδεκτες ενέργειες κατά των φίλων της Λειψίας.

Αισχρή συμπεριφορά από μερίδα οπαδών της Ντόρτμουντ

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για ρίψη πετρών και μεταλλικών αντικειμένων προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι και επιχείρησαν να παρέμβουν. Μάλιστα, μερικοί εξ αυτών αποκόμισαν τραυματισμούς.

Άλλοι μίλησαν για πολύ περισσότερο κατακριτέες συμπεριφορές, όπως απόπειρες βιαιοπραγιών προς ολόκληρες οικογένειες, οι οποίες κουβαλούσαν μαζί τους μικρά παιδιά! Η αναφορά της αστυνομίας λέει ενδεικτικά πως “η τρομερή επιθετικότητα και η βία των οπαδών της Ντόρτμουντ ήταν κατά οποιουδήποτε μπορούσε να αναγνωριστεί ως φίλος της Λειψίας. Δεν είχε καμία σημασία αν ήταν παιδιά, γυναίκες, ή οικογένειες”.

Ο διοικητής της αστυνομίας, Ένζαρντ Φρέιχοφ, ανέφερε: “Δεν έχω δει να εκφράζεται τόσο μεγάλο μίσος σε καμία από τις αστυνομικές επιχειρήσεις που έχω συμμετάσχει”!

Αισχρή συμπεριφορά από μερίδα οπαδών της Ντόρτμουντ

Βεβαίως, οι άνθρωποι της Ντόρτμουντ "καυτηρίασαν" τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων οπαδών τους. “Καταδικάζουμε τη βία όσο το δυνατόν περισσότερο. Όλα τα όρια παραβιάστηκαν. Ευχόμαστε στους τραυματισμένους αστυνομικούς ταχεία ανάρρωση. Όποιος εκφράζει την άποψή του όχι με διαφωνία, αλλά με ωμή βία και αδέξιες προσβολές δεν μπορεί και δεν θα είναι μέρος της οικογένειας της Ντόρτμουντ”, τόνισε ο γενικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Χανς Γιόακιμ Βάτσκε.

Τέλος, ο υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας, Ρέινχαρντ Ράουμπαλ, ανέφερε: “Όποιος πετά πέτρες και κουτάκια αναψυκτικών στους αστυνομικούς, και δεν λαμβάνει καν υπόψη του τις οικογένειες και τα παιδιά, δεν είναι φίλος του ποδοσφαίρου και δεν ανήκει στο γήπεδο. Ελπίζω σε μια γρήγορη και σκληρή αντίδραση από τη δικαστική εξουσία, ώστε να ξέρουν όλοι τι τους περιμένει όταν συμπεριφέρονται έτσι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επίθεση Ντόρτμουντ και φιλάθλων στη Λειψία
RB Leipzig: Ο σύλλογος που θα καταστρέψει το ποδόσφαιρο και φοβάται η Μπάγερν
TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ