ΓΕΡΜΑΝΙΑ

18χρονο "λαβράκι" για τα στόπερ πήρε η Λειψία

18χρονο "λαβράκι" για τα στόπερ πήρε η Λειψία

Ο 18χρονος Ιμπραϊμά Κονατέ άφησε τη Σοσό και τη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος για να πάρει θέση στην άμυνα της Λειψίας.

Η Λειψία συνεχίζει τις "έξυπνες" αγορές ποδοσφαιριστών μικρής ηλικίας με εν δυνάμει μεγάλη μεταπωλητική αξία και σοβάρα περιθώρια βελτίωσης.

Στην προκειμένη περίπτωση ανακοίνωσε τον Ιμπραϊμά Κονατέ, τον 18χρονο Γάλλο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με τη Σοσό στη Ligue 1. Ο Κονατέ προέρχεται από τις ακαδημίες του γαλλικού συλλόγου, ωστόσο αρνήθηκε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, περιμένοντας την πρόταση των Γερμανών.

"Παρακολουθούμε τον Ιμπραϊμά εδώ και λίγο καιρό. Είναι νεαρός και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος θα ενδυναμώσει την άμυνά μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ένα τόσο μεγάλο ταλέντο εντάσσεται σε εμάς. Ελπίζουμε ότι μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα της καριέρας του εδώ. Έχει πολλή ποιότητα για κάποιον της ηλικίας του και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μας προσφέρει πολλή χαρά στο μέλλον", δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Ραλφ Ράνγκνικ.

Ο Κονατέ έκανε το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο κόντρα στη Μονακό στο κύπελλο και έκτοτε ακολούθησαν άλλες δώδεκα εμφανίσεις και ένα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι διαπραγματεύσεις με τον γαλλικό σύλλογο για το πρώτο συμβόλαιο της καριέρας του άρχισαν το φθινόπωρο του 2015 με τους γονείς του και στα τέλη του 2016 έγιναν νέες συζητήσεις με τον ατζέντη του. Εν τέλει, ο Κονατέ προτίμησε τη Λειψία, όπου υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο.

Ο Κονατέ αποτελεί την τρίτη μεταγραφή της δευτεραθλήτριας Γερμανίας για το καλοκαίρι, μετά από τον 23χρονο τερματοφύλακα Ιβόν Μβογκό από τη Γιουνγκ Μπόις έναντι 5.000.000 ευρώ και τον επίσης τερματοφύλακα Φίλιπ Κεν από τις ακαδημίες της Στουτγκάρδης (ως ελεύθερος).

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ