ΓΑΛΛΙΑ

Ζαρντίμ: "Πάντοτε σέβομαι την αντίπαλη ομάδα"

Monaco's head coach Leonardo Jardim gives instructions during the Champions League semifinal first leg soccer match between Monaco and Juventus at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday, May 3, 2017. (AP Photo/Claude Paris)
Monaco's head coach Leonardo Jardim gives instructions during the Champions League semifinal first leg soccer match between Monaco and Juventus at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday, May 3, 2017. (AP Photo/Claude Paris) AP

Μπορεί η Μονακό να θεωρείται από τους περισσότερους ως πρωταθλήτρια Γαλλίας, ωστόσο ο Λεονάρντο Ζαρντίμ φρόντισε να κατεβάσει τους τόνους φέρνοντας ως παράδειγμα την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η εντυπωσιακή πορεία της Μονακό φέτος την έχει φέρει μόλις ένα βαθμό μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γαλλίας. Η ομάδα του Πριγκιπάτου νίκησε 4-0 τη Λιλ και θα πρέπει να θεωρείται πρωταθλήτρια Γαλλίας, καθώς διατήρησε το +3 απ' την Παρί Σεν-Ζερμέν, η οποία επικράτησε 5-0 στην έδρα της Σεντ-Ετιέν.

Η Μονακό έχει ακόμη δύο ματς, στα οποία χρειάζεται έναν βαθμό για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια. Ακόμη και να χάσει όμως από Σεντ-Ετιέν (εντός) και Ρεν (εκτός), πιθανότατα θα πάρει το πρωτάθλημα, καθώς για να της το "κλέψει" η Παρί θα πρέπει να νικήσει την Καέν (εντός) την τελευταία αγωνιστική και μαζί με τις ήττες της Μονακό να καλύψει διαφορά 17 τερμάτων!

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι πιθανότητες να χάσει το πρωτάθλημα είναι ελάχιστες. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ωστόσο φρόντισε να κατεβάσει τους τόνους. "Πριν από αυτό το παιχνίδι θέλαμε τέσσερις βαθμούς. Τώρα χρειαζόμαστε έναν. Οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και με σοβαρότητα. Την Τετάρτη (17/5) πρέπει να πάρουμε τουλάχιστον ένα βαθμό για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί" είπε αρχικά ο Πορτογάλος κόουτς.

Στη συνέχεια για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα λεγόμενα του έφερε ως παράδειγμα την Παρί: "Η Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε πέντε γκολ και δεν προκρίθηκε. Ζητώ από τους παίκτες να κάνουν μία ακόμα προσπάθεια και να παραμείνουν συγκεντρωμένοι την Τετάρτη. Σέβομαι το ποδόσφαιρο και δεν είμαι εδώ για να γελάω. Η Μπαρτσελόνα πέτυχε τρία γκολ σε τρία λεπτά κόντρα στην Παρί. Πρέπει πάντα να σέβεσαι τον αντίπαλο.

Ναι, είμαστε πιο κοντά στον τίτλο, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Είναι μία σημαντική νίκη όπως και οι προηγούμενες εννιά. Από την άλλη όμως υπάρχει μία ομάδα η οποία συνεχίζει να παίρνει νίκες (σ.σ. η Παρί Σεν Ζερμέν)" ήταν το σχόλιο του Ζαρντίμ.

Photo credits: AP Photo/Claude Paris

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ