ΓΑΛΛΙΑ

Βαλμπουενά: "Ηλίθιο αυτό που έγινε"

Βαλμπουενά: "Ηλίθιο αυτό που έγινε"

Ο Ματιέ Βαλμπουενά μίλησε για την υποδοχή που συνάντησε από τους οπαδούς της Μαρσέιγ στο παιχνίδι με τη Λυών στο Βελοντρόμ και η οποία ήταν ανάλογη... βαλκανικού ντέρμπι! (VIDEO)

Η Μαρσέιγ και η Λυών έχουν αντιπαλότητα ως δύο μεγάλες ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο στο Σαμπιονά, καθώς και επειδή εδρεύουν σε γειτονικές πόλεις, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν παραδοσιακοί αντίπαλοι.

Παρόλα αυτά, το μεταξύ τους ντέρμπι το βράδυ της Κυριακής στο Βελοντρόμ, συνοδεύτηκε από πρωτοφανή ένταση, αντεγκλήσεις ανάμεσα στους προέδρους, φανατισμό στην εξέδρα και 15λεπτη διακοπή λόγω ρίψης αντικειμένων! Γενικότερα, επικράτησε μία κατάσταση που θύμιζε Βαλκάνια, παρά τη Γαλλία!

Άτυπος πρωταγωνιστής ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά, άλλοτε αγαπημένος των "ούλτρας" της Μαρσέιγ και πλέον μισητός εχθρός, λόγω της απόφασης του να φορέσει τη φανέλα της Λυών. Το "μικρό ποδήλατο" του γαλλικού ποδοσφαίρου, μετά από μία οχταετία στη Μασσαλία και με ενδιάμεσο σταθμό τη Μόσχα, επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Βελοντρόμ ως αντίπαλος και συνάντησε μία υποδοχή που δεν πρόκειται να ξεχάσει!

Όσο για το πως αντιμετώπισε ο ίδιος την ατμόσφαιρα; "Ήταν ξεχωριστό για μένα. Υπήρχαν έντονα συναισθήματα, μίσος, αποδοκιμασίες. Ίσως γιατί με θεωρούσαν δικό τους. Αλλά εγώ συγκεντρώθηκα στο παιχνίδι μου. Σαφώς, είμαι απογοητευμένος από την υποδοχή. Δεν άξιζα τέτοια συμπεριφορά. Είναι ντροπή να σβήνουν 8 χρόνια προσφοράς στη Μαρσέιγ επειδή πήρα μεταγραφή στη Λυών. Είναι ηλίθιο" τόνισε ο Βαλμπουενά.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ