ΓΑΛΛΙΑ

Η Λιόν απέκλεισε τη Μονακό, στους "16" και η Παρί

Η Λιόν απέκλεισε τη Μονακό, στους "16" και η Παρί

Η Λιόν έφυγε με νίκη 3-2 από το Μονακό, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και προκρίθηκε στους "16" του Coupe de France. Η Παρί Σεν-Ζερμέν νίκησε 4-2 την Γκινγκάμ στο Παρίσι.

Μετά από τη νίκη με 3-2 στο πρωτάθλημα, η Λιόν νίκησε τη Μονακό με το ίδιο σκορ και στη φάση των 32 του Coupe de France. Σε ένα θεαματικό όσο και ισορροπημένο παιχνίδι, η ομάδα του Μπρουνό Ζενεζιό βρέθηκε πίσω στο σκορ από το τέρμα του Στέβαν Γιόβετιτς στο 13', ωστόσο απάντησε με τρία γκολ.

Στο 21' ο Μπερτράν Τραορέ και στο 25' ο Μαριάνο Ντίαθ, στις δύο αντεπιθέσεις των "γκον" στο 1ο ημίχρονο, έκαναν την ανατροπή. Με την έναρξη του 2ου μέρους, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον Ντιέγκο Μπενάλιο λόγω τραυματισμού και ο Σεϊντού Σι μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του στο 55', λόγω του δεύτερου τέρματος από τον Ντίαθ. Στο 71' ο Ρόνι Λοπες μείωσε για τους Μονεγάσκους, όμως παρά την πίεση και τις καλές στιγμές στη συνέχεια, το σκορ δεν άλλαξε.

PSG's Javier Pastore celebrates after scoring his side's third goal, during the French Cup soccer match, between Paris Saint-Germain and Guingamp at the Parc des Princes Stadium, in Paris, France, Wednesday, Jan. 24, 2018. (AP Photo/Thibault Camus)
PSG's Javier Pastore celebrates after scoring his side's third goal, during the French Cup soccer match, between Paris Saint-Germain and Guingamp at the Parc des Princes Stadium, in Paris, France, Wednesday, Jan. 24, 2018. (AP Photo/Thibault Camus) AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Με δύο γκολ από εκτελέσεις πέναλτι η Γκινγκάμ κατάφερε να αγχώσει την Παρί Σεν-Ζερμέν, η οποία όμως επικράτησε 4-2 στο "Parc des Princes" και προκρίθηκε στους "16". Ο Αντριέν Ραμπιό άνοιξε το σκορ στο 21' με κοντινή κεφαλιά και με αυτογκόλ του Λουκά Ντο έγινε το 2-0 στο 25', ενώ απ' τα 11 βήματα ο Τιράμ μείωσε. Ο Χαβιέρ Παστόρε πέτυχε το τρίτο γκολ της PSG στο 64', μείωσε εκ νέου ο Ενγκμπακοτό στο 75' και στο 89' ο Μαρκίνιος διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Η σύνθεση της Παρί Σεν-Ζερμέν...

Τραπ, Μενιέ, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Γιούρι Μπερτσίτσε, Ραμπιό, Λο Σέλσο, Ντράξλερ (78' Ενκινκί), Παστόρε, Ντι Μαρία, Καβάνι.

Η σύνθεση της Μονακό...

Μπενάλιο (46' Σι), Τουρέ, Γκλικ, Ράτζι (63' Τίλεμανς), Σιντιμπέ, Λόπες, Εντοράμ, Φαμπίνιο, Μπαλντέ, Φαλκάο (70' Γκεζάλ0, Γιόβετιτς

Η σύνθεση της Λιόν...

Λόπες, Τέτε, Ντιακαμπί, Μαρσέλο, Μαρσάλ, Φερί, Τουσάρ, Εντομπελέ, Τραορέ (76' Κορνέ), Ντίαθ (86' Αουάρ), Ντεπάι

Τα ματς των "32":

Τρίτη

Μπουργκ-εν-Μπρες - Τουλούζ 2-0

Ναντ - Οσέρ 3-4

Κανέ Ρουσιγιό - Καέν 1-1 [3-4 πέν.]

Σατορού - Σαμπλί 1-1 [3-4 πέν.]

Κολομιέρ - Σοσό 1-2

Γκρανβίλ - Κονκαρνό 3-2 [παρ.]

Σταντ Μπριοσάν - Λανς 0-1

Επινάλ - Μαρσέιγ 0-2

Τετάρτη

Παρί Σεν-Ζερμέν - Γκινγκάμ 4-2

Τρουά - Σεντ-Ετιέν 1-1 [4-3 πέν.]

Μονπελιέ - Λοριάν 4-3

Τουρ - Μες 0-0 [1-2 πέν.]

Μπιεσίμ - Γκρενόμπλ 2-2 [0-3 πέν.]

Σεν-Λο Μανς - Λεζ Ερμπιέρ 1-2

Μονακό - Λιόν 2-3

Πέμπτη

Στρασμπούρ - Λιλ (22:00)

Μονακό - Λιόν 2-3

Παρί Σεν-Ζερμέν - Γκινγκάμ 4-2

Επινάλ - Μαρσέιγ 0-2

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ