ΓΑΛΛΙΑ

Στη Μαρσέιγ ο Θουμπιθαρέτα

Στη Μαρσέιγ ο Θουμπιθαρέτα
Θουμπιθαρέτα-Μαρσέιγ

Ο Άντονι Θουμπιθαρέτα προστέθηκε στο φιλόδοξο πλάνο της Μαρσέιγ, υπό την ηγεσία του Αμερικανού επιχειρηματία Φρανκ Μακόρτ.

Εντυπωσιακά αρχίζει η νέα εποχή της Μαρσέιγ, υπό το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Φρανκ Μακόρτ.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας ολοκλήρωσε την εξαγορά των μετοχών του γαλλικού συλλόγου από την Μαργκαρίτα Ντρεϊφί προ εβδομάδων και ήδη αρχίζει να "χτίζει" την ομάδα από την αρχή, μετά από την κάκιστη περσινή περίοδο.

Τα "ηνία" της ομάδας ανέλαβε ο Ρουντί Γκαρσιά, ο οποίος στις πρώτες κουβέντες που είχε με τον Μακόρτ πριν από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, του είχε υπογραμμίσει ότι στόχος είναι να κατακτήσει το Champions League.

Ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά, με συνέπεια ο Μακόρτ να προχωρήσει στην πρόσληψη ενός ανθρώπου που γνωρίζει καλά αυτά τα δεδομένα, του επί πέντε χρόνια αθλητικού διευθυντή της Μπαρτσελόνα, Άντονι Θουμπιθαρέτα.

Ο σπουδαίος βετεράνος τερματοφύλακας, ο οποίος έκλεισε μεταξύ άλλων τις μεταγραφές των Νεϊμάρ και Λουίς Σουάρες στους "μπλαουγκράνα", παρουσιάστηκε από τον επίσης νέο πρόεδρο του συλλόγου, Ζακ Ανρί Εϊρό.

"Η έλευσή του είναι η δεύτερη πράξη του πρότζεκτ που έχουμε εδώ και δέκα ημέρες για τον σύλλογο. Το προφίλ του είναι ιδανικό για τη θέση, είναι ένας εκπληκτικός διευθυντής", δήλωσε.

Ο Θουμπιθαρέτα υπήρξε αθλητικός διευθυντής της Αθλέτικ Μπιλμπάο από το 2001 μέχρι το 2004, ενώ ανέλαβε την ίδια θέση στις 2 Ιουλίου 2010, με την εκλογή του Σάντρο Ροσέλ στη θέση του προέδρου των Καταλανών. Απολύθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2015, μετά από την τιμωρία της Μπαρτσελόνα από τη FIFA με έναν χρόνο απαγόρευση εγγραφής νέων ποδοσφαιριστών εξαιτίας παρατυπιών στις μεταγραφές ανηλίκων.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ