ΓΑΛΛΙΑ

Στη Λιόν για τρία χρόνια ο Βαλμπουενά

Στη Λιόν για τρία χρόνια ο Βαλμπουενά

Στο Σαμπιονά επιστρέφει ο Ματιέ Βαλμπουενά, αλλά όχι για τη Μαρσέιγ (έχει αποσύρει την φανέλα του με το Νο28), με τη Λιόν να τον κάνει δικό της για την επόμενη τριετία.

Μια πολύ σπουδαία μετεγγραφή ολοκλήρωσε η Λιόν, κάνοντας δικό της τον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός, επιστρέφει στο Σαμπιονά, αλλά όχι για τη Μαρσέιγ, με τους "λιονέ" να υπογράφουν τριετές συμβόλαιο μαζί του, πληρώνοντας ένα ποσό της τάξεως των 5.000.000 ευρώ στη Ντιναμό Μόσχας.

Ο διεθνής άσος έπαιξε για οκτώ χρόνια στους Μασσαλούς, μέτρησε 325 εμφανίσεις με 38 γκολ και 50 ασίστ, ενώ προς τιμήν του η φανέλα με το Νο28 αποσύρθηκε στο "Βελοντρόμ". Εντούτοις, ο ίδιος γυρίζει στην χώρα για να παίξει σε ανταγωνίστρια ομάδα.

Μετά τον Ραφαέλ, τον Μποβι και τον Μορέλ, η Λιόν έκανε την τέταρτη μετεγγραφική της κίνηση με τον 30χρονο Βαλμπουενά, δείχνοντας ότι στόχος της είναι η επιστροφή στην κορυφή της Ligue 1 την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Επιπλέον, μπορεί να παίξει κανονικά στο Champions League, καθώς η Ντιναμό Μόσχας αποκλείστηκε από την UEFA λόγω παραβίασης των κανονισμών του Financial Fair Play, άρα δεν υπάρχει κανένα κόλλημα σχετικά με την συμμετοχή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ