ΓΑΛΛΙΑ

Ρατσιστικό πανό κατά των μεταναστών στο Στρασμπούρ-Κολμάρ

Ρατσιστικό πανό κατά των μεταναστών στο Στρασμπούρ-Κολμάρ

Η αναμέτρηση της Στρασμπούρ με την Κολμάρ, για την τρίτη τη τάξει κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος, αμαυρώθηκε από το ρατσιστικό πανό των φιλάθλων της γηπεδούχου κατά των μεταναστών. (φωτογραφίες)

Την ώρα που σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός κόσμος συγκινείται από το δράμα των προσφύγων, στο Στρασβούργο κατά την αναμέτρηση της τοπικής ομάδας την Παρασκευή το βράδυ (με την Κολμάρ, τοπικό ντέρμπι της Αλσατίας), έκανε την εμφάνισή του ένα πανό, στο οποίο αναγραφόταν ρατσιστικό μήνυμα κατά των μεταναστών.

"Μετάναστες, έξω", ανέγραφε το πανό που υψώθηκε στην εξέδρα που συγκεντρώνεται ο αυτόνομος σύνδεσμος της Στρασμπούρ, "Elsass frei" (Ελεύθερη Αλσατία). Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, Les Dernières Nouvelles d'Alsace, οι δύο οπαδοί της Στρασμπούρ που κρατούσαν το πανό εντοπίστηκαν κι απομακρύνθηκαν από το γήπεδο.

Ωστόσο, οι αστυνομικές Αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια σύλληψη, μέχρι στιγμής. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, συγκεκριμένα στο στάδιο της ταυτοποίησης των δραστών, μέσω των καμερών του "Σταντ ντε λα Μενό". Η εν λόγω γαλλική πόλη, αποτελεί κι έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα γαλλικά ΜΜΕ να τονίζουν την ιδιαίτερη σημειολογία της πράξης τους.



TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ