ΓΑΛΛΙΑ

Ποινή υποβιβασμού στη Λιλ

Ποινή υποβιβασμού στη Λιλ

Η Λιλ τιμωρήθηκε με ποινή υποβιβασμού λόγω οικονομικών προβλημάτων από την αρμόδια επιτροπή του γαλλικού ποδοσφαίρου, ποινή που θα εφαρμοστεί εκτός απροόπτου στο τέλος της σεζόν.

Στη Ligue 2 θα αγωνίζεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Λιλ τη νέα σεζόν. Η Εθνική Επιτροπή Διαχειριστικού Ελέγχου (Direction Nationale du Contrôle de Gestion) τιμώρησε με ποινή υποβιβασμού με αναστολή τον σύλλογο, σύμφωνα με την " Equipe" της Κυριακής, εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Η DNCG αποτελεί το σώμα εκείνο που ευθύνεται για τον έλεγχο και την επίβλεψη των ισολογισμών επαγγελματικών συλλόγων ποδοσφαίρου στη Γαλλία και έχει ειδοποιήσει ήδη τον σύλλογο για την τιμωρία του.

Μοναδική πιθανότητα για τους "λιλουά" να αποφύγουν τον υποβιβασμό είναι ο ιδιοκτήτης τους, Ζεράρ Λόπεθ, να βελτιώσει τα οικονομικά του συλλόγου, κάτι που προσπάθησε και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να εξασφαλίσει 11.000.000 ευρώ από την πώληση του Μαρτέν Τεριέ στη Λιόν.

Η Λιλ βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και κινδυνεύει ακόμα και με αγωνιστική επιστροφή στη δεύτερη τη τάξει του γαλλικού πρωταθλήματος, για πρώτη φορά από το 1999-2000.

Η πρωταθλήτρια του 2011 αντιμετωπίζει κι άλλα προβλήματα, πάντως, αφού ο προπονητής με τον οποίο έχτισε ένα πολύ φιλόδοξο πρότζεκτ το καλοκαίρι, μαζί με το πιο νεανικό ρόστερ της Ligue 1, ο Μαρσέλο Μπιέλσα, αξιώνει 18.000.000 ευρώ, σε μισθούς και αποζημίωση για την απόλυσή του.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ