ΓΑΛΛΙΑ

Οικονομικά προβλήματα για τη Μαρσέιγ

Οικονομικά προβλήματα για τη Μαρσέιγ

Η Μαρσέιγ έχει ραντεβού με τους ανθρώπους της UEFA, επιζητώντας μειωμένη τιμωρία για τις παραβάσεις σχετικά με το Financial Fair Play.

Η αγωνιστική αναπτέρωση της Μαρσέιγ δεν έχει συνδυαστεί μέχρι στιγμής με αντίστοιχη πορεία στα οικονομικά του συλλόγου. Αντιθέτως, οι επενδύσεις στο αγωνιστικό τμήμα με στόχο την ανάταση μετά από μία περίοδο μακράς κάμψης προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην ομάδα.

Την ώρα που ο Κώστας Μήτρογλου και η παρέα του δίνουν μάχη για την κατάληψη της 2ης θέσης της Ligue 1 μαζί με Λιόν και Μονακό και την επιστροφή της ομάδας στο Champions League, αντιπροσωπεία της διοίκησης ετοιμάζεται κι αυτή για ευρωπαϊκό ραντεβού.

Σύμφωνα με την "Equipe", ο σύλλογος έχει προγραμματίσει συνάντηση με ανθρώπους της UEFA, ώστε να υπαχθεί σε καθεστώς "εθελουσίας συμφωνίας", που θα επιφέρει μειωμένη ποινή για παραβάσεις των κανονισμών του Financial Fair Play.

Οι Μασσαλοί έχουν αυξήσει τα έξοδά τους από τη στιγμή που πέρασαν στα χέρια του Αμερικανού επιχειρηματία Φρανκ Μακόρτ, έχουν διογκώσει το μισθολογικό κόστος, ωστόσο ταυτόχρονα δεν έχουν καταφέρει να μειώσουν τη ζημία, με συνέπεια στο οικονομικό έτος 2016-2017 να έχουν βρεθεί στο "κόκκινο" για 10.000.000 ευρώ.

Μάλιστα, υπάρχουν έντονοι φόβοι ότι η οικονομική "τρύπα" να διογκωθεί ακόμα περισσότερο μέχρι το 2019-2020 και γι' αυτό θα γίνει προσπάθεια συμφωνίας με την UEFA, ώστε να επιβληθούν όσο το δυνατόν πιο ελαφριές κυρώσεις.

Προ μηνών, η Μίλαν είχε πραγματοποιήσει τις ίδιες κινήσεις με τον γαλλικό σύλλογο, ώστε να υπαρχθεί στις αντίστοιχες διατάξεις για να επωφεληθεί από μειωμένη ποινή, ωστόσο το πλάνο που παρουσίασε στους ανθρώπους της UEFA δεν τους έπεισε για τη βιωσιμότητά του, με συνέπεια να μην υπάρξει η επιθυμητή κατάληξη και τις επόμενες εβδομάδες να αναμένεται βαριά "καμπάνα" για τους "ροσονέρι".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ