ΓΑΛΛΙΑ

Ο Τζεμπούρ φέρνει τον... επαγγελματισμό του στη Γαλλία

Ο Τζεμπούρ φέρνει τον... επαγγελματισμό του στη Γαλλία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ δηλώνει ότι θα προσφέρει "επαγγελματισμό και εμπειρία" στην Κονσολά Μαρσέιγ της 3ης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος.

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ ανήκει εδώ και έναν μήνα περίπου στην Κονσολά Μαρσέιγ , ομάδα της 3ης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος και ήδη έχει πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, σε αγώνα κυπέλλου.

Ο Αλγερινός πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του Άρη μεταξύ άλλων, μίλησε στη " La Provence" για τη νέα εμπειρία του και για το αν η μετακίνηση σε τόσο χαμηλή κατηγορία αποτελεί πισωγύρισμα.

"Δεν θεωρώ ότι αποτελεί φρενάρισμα στην καριέρα μου. Μπορεί να χρειαστώ λίγο χρόνο να επανέλθω, αλλά σε πνευματικό επίπεδο, η επιθυμία μου να αγωνιστώ δεν έχει αλλάξει, είναι αδιαμφισβήτητη".

Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής αποχώρησε από τον Άρη στα μέσα της περσινής σεζόν, μένοντας χωρίς ομάδα το καλοκαίρι και όπως υποστηρίζει "έπρεπε να εγχειριστώ για να διορθώσω ένα πρόβλημα στο πόδι και τώρα είμαι πολύ καλύτερα".

Ο Τζεμπούρ μπήκε ως αλλαγή στο 83', στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Κονσολά με τη Νιμ (ήττα αποκλεισμός στις καθυστερήσεις με 0-1), περνώντας στη θέση ενός ακόμα "μεγάλου" ονόματος για την κατηγορία, του πρώην εξτρέμ της Μονπελιέ και πρωταθλητή Γαλλίας του 2012, Καρίμ Αΐτ Φανά. Η ενίσχυση του συλλόγου οφείλεται στην αλλαγή προέδρου και την ανάληψη των "ηνίων" από τον Ζαν Λικ Μινγκαγιόν, για τον οποίο ο Τζεμπούρ υποστηρίζει ότι η νέα πρόκληση βρίσκεται "στο ύψος των φιλοδοξιών του".

Το Κονσολά βρίσκεται στα βόρεια της Μασσαλίας και αποτελεί μία από τις πιο κακόφημες γειτονιές της πόλης, με τεράστια εγκληματικότητα. Ο Τζεμπούρ παραδέχεται ότι δεν γνώριζε πολλά πράγματα για τη νέα ομάδα του: "Θα είμαι ειλικρινής. Δεν είχα φίλους που έπαιζαν εδώ πριν υπογράψω. Δεν είμαι από την περιοχή, δεν έχω κανέναν φίλο που έπαιξε εδώ. Βλέποντας τα αποτελέσματα της κατηγορίας, είδα ότι η Κονσολά τερμάτισε ψηλά στο τέλος της περασμένης σεζόν, αλλά δεν γνώριζα λεπτομέρειες".

Όταν ρωτήθηκε για το κίνητρο που είχε γι' αυτήν την επιλογή, αρίθμησε αρκετά: "Η επιστροφή στη Γαλλία, το να μπορώ να εργάζομαι σε μία από τις πόλεις που έχει το περισσότερο ποδόσφαιρο στη Γαλλία, η επιστροφή στη χώρα όπου μεγάλωσα, η επανένωσή μου με τη μητρική γλώσσα, η οικογένεια, οι φίλοι".

Τέλος, μίλησε και για το τι μπορεί να προσφέρει στον σύλλογο: "Όλα έπαιξαν ρόλο φυσικά, αλλά ο βασικός στόχος είναι να μπορώ να βοηθήσω τον σύλλογο να ανέβει στη Ligue 2. Θα έχω την ευκαιρία μου να προσφέρω τον επαγγελματισμό μου, την εμπειρία μου, ακόμα κι εκτός αγωνιστικού χώρου, να βοηθήσω τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που δεν είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε ακαδημίες ή επαγγελματικούς συλλόγους παρά το ταλέντο τους".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ