ΓΑΛΛΙΑ

Ο Καρεμπέ και το πρωτάθλημα του 1995

Karim Karembeu et Eric Abidal
Καρεμπέ INTIME / PANORAMIC

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε σε εφημερίδα της Γαλλίας για τα 20 χρόνια από το πρωτάθλημα που κατέκτησε με την Ναντ. Τι δήλωσε για το ενδεχόμενο να επιστρέψει.

Η Ναντ είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες στο γαλλικό ποδόσφαιρο, αφού μετρά 8 πρωταθλήματα και 8 ακόμα τίτλους εντός της χώρας. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά κυρίως λόγω των οικονομικών της ομάδας.

Όπως και να χει, φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το πρωτάθλημα του 1995. Στη τότε ομάδα βρισκόταν και ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος μίλησε σε εφημερίδα για τα όσα έζησε στα πρώτα του βήματα στον σύλλογο.

Για τα 20 χρόνια από την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1995, είπε: "Μοναδικές στιγμές. Ο σύλλογος βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση κι έπρεπε να στηριχθεί σε νεαρούς παίκτες. Καταφέραμε να δέσουμε ως ομάδα και να χτίσουμε κάτι μοναδικό.

Στα πέντε χρόνια που μείναμε μαζί, αφήσαμε το στίγμα μας σε Γαλλία και Ευρώπη. Ένα από αυτά είναι το ρεκόρ μας δίχως ήττα. Πάντα αισθάνομαι όμορφα όταν βλέπω ξανά όλα τα παιδιά και παίζουμε μαζί".

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ναντ, δήλωσε: "Ο λα λα! Είναι κάτι μακρινό. Τώρα είμαι στον Ολυμπιακό και περνάω καλά. Όμως ποτέ δεν ξέρεις. Η Ναντ θα παραμείνει η ομάδα της καρδιάς μου. Ξέρω τα πάντα για την πορεία της".

Αξίζει να σημειώσουμε πως μαζί με τον Καρεμπέ το 1995 αγωνίζονταν και οι Μακελελέ, Πατρίς Λοκό, Ντικρουά και Λε Ντιζέ. Γενικότερα πάντως η Ναντ έχει δώσει αρκετό... υλικό στην Ελλάδα.

Μεταξύ των παικτών που αγωνίστηκαν στους "Canaris" και στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι οι: Αμπντούν, Ολέμπε, Ζαϊρί, Βαϊρουά και φυσικά ο Καρεμπέ.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ