ΓΑΛΛΙΑ

Ο Καντέ νίκησε τον Εμπαπέ και πήρε το βραβείο του κορυφαίου Γάλλου

Chelseas Ngolo Kante during the English Premier League soccer match between Stoke City and Chelsea at the Britannia Stadium, Stoke on Trent, England, Saturday, March 18, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Chelseas Ngolo Kante during the English Premier League soccer match between Stoke City and Chelsea at the Britannia Stadium, Stoke on Trent, England, Saturday, March 18, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Κορυφαίος Γάλλος ποδοσφαιριστής του 2017 ο μέσος της Τσέλσι, Ενγκολό Καντέ, ο οποίος άφησε πίσω του τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Το βραβείο του κορυφαίου Γάλλου ποδοσφαιριστή κατέκτησε ο Ενγκολό Καντέ. Ο 26χρονος μέσος της Τσέλσι κατάφερε να νικήσει το μεγάλο φαβορί, Κιλιάν Εμπαπέ, κερδίζοντας το συγκεκριμένο βραβείο για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Καντέ ξεπέρασε τον ποδοσφαιριστή της Παρί Σεν Ζερμέν για πέντε ψήφους, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι επιδόσεις του με την Τσέλσι του έχουν δώσει, επίσης, το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της σεζόν στην Premier League, του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στο αγγλικό ποδόσφαιρο για το 2017 και του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην Αγγλία για τη σεζόν 2016-17.

Επιπλέον, έχει ψηφιστεί και από τους φίλους της Τσέλσι ως ο κορυφαίος παίκτης των ''μπλε'' για την περασμένη σεζόν.

Ο Καντέ αποκτήθηκε από τους πρωταθλητές Αγγλίας το 2016 έναντι 32.000.000 ευρώ από την Λέστερ. Με τις ''αλεπούδες'' κατέκτησε το πρωτάθλημα, με προπονητή τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Στο παρελθόν έχει φορέσει και τις φανέλες των Καέν και Μπουλόν.

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ