ΓΑΛΛΙΑ

Νταβίντ Τρεζεγκέ, ο άνθρωπος των 300+ γκολ

Νταβίντ Τρεζεγκέ, ο άνθρωπος των 300+ γκολ
Τρεζεγκέ

Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ ολοκλήρωσε την διαδρομή του ως ποδοσφαιριστής σε ηλικία 37 ετών και το Sport24.gr θυμάται σημαντικές στιγμές από την καριέρα του (VIDEOS).

Δεν είναι και λίγο πράγμα σε ηλικία 22 ετών να έχεις γευτεί την ηδονή του να είσαι πρωταθλητής (σε συλλογικό επίπεδο), πρωταθλητής κόσμου και πρωταθλητής Ευρώπης (σε εθνικό επίπεδο).

Να βρίσκεσαι στην κορυφή, τα τοπ μαγαζιά να σφάζονται για... πάρτη σου, να πετυχαίνεις το ένα γκολ μετά το άλλο, να χάνεις κρίσιμο πέναλτι που χαρίζει Τσάμπιονς Λιγκ, να χάνεις δεύτερο σε τελικό Μουντιάλ, να συνεχίζεις μέχρι την δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας για να δείξεις την αφοσίωση σου σε έναν σύλλογο (Γιουβέντους) και να κλείνεις το σημαντικότερο κεφάλαιο της ζωής σου στην Ινδία και μία ομάδα που ονομάζεται Pune.

Αυτός είναι ο Νταβίντ Τρεζεγκέ. Ένας ποδοσφαιριστής δυναμίτης. Που έκανε κρότο με τα κατορθώματα του και ταυτόχρονα γινόταν κομμάτια στο γήπεδο με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί από σοβαρούς τραυματισμούς.

Η 15η του Οκτώβρη

Νταβίντ Τρεζεγκέ, ο άνθρωπος των 300+ γκολ

Το 1985 ο πατέρας του τον έβαλε στις ακαδημίες της Platense και μετά από μία σεζόν σε επαγγελματικό επίπεδο (1994-1995) επέστρεψε στην Γαλλία για λογαριασμό της Μονακό, βρίσκοντας στους Μονεγάσκους τον Τιερί Ανρί.

Μαζί μπορεί να άργησαν να γίνουν δίδυμο σε συλλογικό επίπεδο, σε εθνικό όμως πέτυχαν σπουδαία πράγματα με την Γαλλία, με αποκορύφωμα να αναδειχθεί κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής της χρονιάς 1997-1998.

Από την Γαλλία έφυγε πρωταθλητής (δυο φορές) και έχοντας ως προσωπικό κατόρθωμα το γρηγορότερο σουτ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ (η μπάλα έφυγε με ταχύτητα 157.3 χιλιομέτρων την ώρα).

Μουντιάλ, EURO και μεταγραφή... βόμβα

Νταβίντ Τρεζεγκέ, ο άνθρωπος των 300+ γκολ

Τα καλύτερα δεν είχαν έρθει ακόμα για τον Τρεζεγκέ. Σε ηλικία 22 ετών είχε κατακτήσει σχεδόν τα πάντα. Δυο πρωταθλήματα, Μουντιάλ και EURO με την Γαλλία, με τον ίδιο μάλιστα να σκοράρει το "χρυσό γκολ" στον τελικό απέναντι στην Ιταλία στο 103ο λεπτό.

Το 2000 η Γιουβέντους ξόδεψε περίπου 24 εκ. ευρώ για να αποκτήσει τον Γάλλο επιθετικό, θέλοντας να διορθώσει το λάθος που έκανε ένα χρόνο νωρίτερα, πουλώντας τον Ανρί στην Άρσεναλ.

Στην "Μεγάλη Κυρία" ο Γάλλος επιθετικός έμεινε για δέκα ολόκληρα χρόνια κατακτώντας πρωταθλήματα ( ορισμένα διεγράφησαν λόγω του σκανδάλου με τα στημένα στην Ιταλία), έχασε πέναλτι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2003 απέναντι στην Μίλαν και μαζί τον τίτλο, ενώ αγωνίστηκε και στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας, δείχνοντας την αγάπη του για την Γιουβέντους.

Στα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ιταλία, ο σπουδαίος αυτός ποδοσφαιριστής άρχισε να ταλαιπωρείται από σοβαρούς τραυματισμούς που αλλοίωσαν τα χαρακτηριστικά του και έφεραν τελικά την έξοδο του από τον σύλλογο.

Επιστροφή στην πατρίδα

Ο Τρεζεγκέ το 2010 πήγε στην Ισπανία για λογαριασμό της Χέρκουλες, ένα χρόνο αργότερα υπέγραψε στην Baniyas στα ΗΑΕ, για να επιστρέψει στην Αργεντινή το 2011 υπογράφοντας στην Ρίβερ Πλέιτ και στη συνέχεια στην Νιούελς.

Το τέλος ήρθε με το κλείσιμο του 2014. Ο Τρεζεγκέ υπογράφει στην Πούνε Σίτι των Τσιρίλο και Κατσουράνη, μετρώντας εννέα εμφανίσεις με δυο γκολ.

Αυτή ήταν η τελευταία παράσταση της καριέρας του. Μία καριέρα κατά τη διάρκεια της οποίας σκόραρε περισσότερα από 300 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Καθόλου άσχημα...

Νταβίντ Τρεζεγκέ, ο άνθρωπος των 300+ γκολ
TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ