ΓΑΛΛΙΑ

Νέο "σοκ" για τη Μαρσέιγ

Νέο "σοκ" για τη Μαρσέιγ

Η κακή αμυντικά Μαρσέιγ γνώρισε την ήττα - τέταρτη διαδοχική - με 5-3 από τη Λοριάν, στο "Βελοντρόμ" αποχαιρετά το "σεντόνι" και θέτει σε αμφιβολία το ευρωπαϊκό της μέλλον. (VIDEOS)

Η κατηφόρα της Μαρσέιγ δεν έχει τέλος. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα γνώρισε την τέταρτη διαδοχική της ήττα στη Ligue 1, αυτή τη φορά από τη Λοριάν που παλεύει για την παραμονή, εντός έδρας με 5-3.

Εκπληκτικό ματς στη Μασσαλία με οκτώ γκολ, που αφήνει όμως μία πικρή γεύση στους γηπεδούχους, καθώς εάν η Σεντ-Ετιέν κερδίσει τη Μονπελιέ την Κυριακή, θα αυτή που θα είναι μόνη στην τέταρτη θέση.

Ανάσα για τη Λοριάν, η οποία βγήκε εκτός ζώνης υποβιβασμού και προσπέρασε την Εβιάν, η οποία όμως υποδέχεται την Μπαστιά, το Σάββατο.

Η φιλοξενούμενη Λοριάν "πάγωσε" το "Βελοντρόμ" μόλις εννιά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, στη Μασσαλία.

Τη σέντρα του Γκασαμά από τα δεξιά υποδέχθηκε ο Ρομέν Φιλιποτό που "έσπασε" την μπάλα με τακουνάκι στον Τζόρνταν Αγιού, κι αυτό με εξαιρετικό σουτ "πλήγωσε" την πρώην του ομάδα κι άνοιξε το σκορ για τη Λοριάν.

Και πριν προλάβουν να συνέλθουν οι ποδοσφαιριστές του Μαρσέλο Μπιέλσα, οι "μερλί" μέσα σε τέσσερα λεπτά διεύρυναν το προβάδισμά τους. Στο 13' ο σκόρερ του πρώτου γκολ θα πιάσει την πρώτη κεφαλιά από μία παραπαίουσα άμυνα τον γηπεδούχων κι ο Φρανσουά Μπελουγκού με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Μαρσέιγ που μέχρι το ημίχρονο δεν παρουσίασε σημάδια αντίδρασης, πέρα από ένα σουτ του Ζινιάκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 58ο λεπτό, ο Αντρέ Αγιού θα πάρει το ριμπάουντ μετά την εκτέλεση φάουλ του Παγιέ που χτύπησε στο δοκάρι της εστίας του Λεκόμτ και θα μειώσει για λογαριασμό της Μαρσέιγ.

Οι γηπεδούχοι με τη ψυχολογία στο πλευρό τους, θα φτάσουν στην ισοφάριση στο 67ο λεπτό, αλλά με τον Ζερεμί Μορέλ, να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.

Η χαρά του 2-2 δεν θα κρατήσει για πολύ στο "Βελοντρόμ", καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ρομέν Φιλιποτό, θα παγώσει εκ νέου τους φιλάθλους της Μαρσέιγ, κάνοντας το 3-2 για λογαριασμό της Λοριάν.

Κι όμως, η Μαρσέιγ βρήκε πάλι τη λύση. Με το νεοεισελθών Μπατσουαΐ, στο 77ο λεπτό να ισοφαρίζει σε 3-3 και να επαναφέρει τον ενθουσιασμό, στο γήπεδο.

Ωστόσο, η Λοριάν πήρε ξανά το προβάδισμα, με τον Τζόρνταν Αγιού στο 84ο λεπτό να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το τέταρτο της ομάδας του.

Η Μαρσέιγ βγήκε μπροστά να κυνηγήσει μία νέα ισοφάριση, ωστόσο αυτή τη φορά δεν κατάφερε. Αντίθετα, η Λοριάν εκμεταλλεύτηκε τα τεράστια αμυντικά κενά και με τον Οτρέ, στο 87ο λεπτό, διαμόρφωσε το 5-3.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Τζα-Τζετζε (29' Ρομάο), Ενκουλού, Μορέλ, Αντρέ Αγιού, Αλεσαντρινί, Λεμινά (79' Μπατσουαΐ), Ιμπουλά-Ουάνγκα, Τοβέν (46' Οκάμπος), Ζινιάκ

ΛΟΡΙΑΝ: Λεκόμτ, Γκασαμά, Κονέ, Μπελουγκού, Λε Γκοφ, Ζουφρ (81' Οτρέ), Εν' Ντονγκ, Μοστεφά, Φιλιποτό (74' Μπαρτέλμ), Μεσλούμπ (63' Αμπντουλά), Τζόρνταν Αγιού

Το πρόγραμμα της 34η αγωνιστικής

Παρασκευή

Μαρσέιγ - Λοριάν 3-5 (58' Αντρέ Αγιού, 67' Μορέλ, 77' Μπατσουαΐ/ 9', 84' Τζόρνταν Αγιού, 14' Μπελουγκού, 69' Φιλιποτό, 87' Οτρέ)

Σάββατο

Παρί Σεν-Ζερμέν - Λιλ (18:00)

Μπορντό - Μετς (21:00)

Καέν - Γκινγκάμπ

Εβιάν - Μπαστιά

Ρεν - Νις

Τουλούζ - Ναντ

Κυριακή

Σεντ-Ετιέν - Μονπελιέ (15:00)

Λανς - Μονακό (18:00)

Ρεμς - Λιόν (22:00)

Η βαθμολογία

1. Λιόν 65

2. Παρί Σεν-Ζερμέν 65*

3. Μονακό 59

4. Μαρσέιγ 57

5. Σεντ-Ετιέν 57

6. Μπορντό 54

7. Μονπελιέ 52

8. Λιλ 50

9. Ρεν 46

10. Ναντ 43

11. Νις 41

12. Γκινγκάμπ 40

13. Καέν 38

14. Ρεμς 38

15. Τουλούζ 38

16. Μπαστιά 37

17. Λοριάν 38

18. Εβιάν 37

19. Μετς 29*

20. Λανς 26***

*ματς λιγότερο Παρί ΣΖ και Μετς

*οι 3 πρώτοι Champions League (3ος προκριματικά)

**ο 4ος Europa League (όπως και οι κάτοχοι του Coupe de France και του Coupe de la Ligue)

***υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίοι (η Λανς θα είναι μία από τις τρεις ανεξάρτητα βαθμολογίας, καθώς κρίθηκε άκυρη η περσινή της άνοδος)

****για υπεραναλυτικές βαθμολογίες από όλο τον πλανήτη κάντε κλικ ΕΔΩ

Ο πίνακας των σκόρερς

25 γκολ

Αλεξάντρ Λακαζέτ (Λιόν)

18 γκολ

Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ (Μαρσέιγ)

17 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί Σεν-Ζερμέν)

13 γκολ

Κλαουντιό Μπουβού (Γκινγκάμπ)

12 γκολ

Ναμπίλ Φεκίρ (Λιόν)

11 γκολ

Λούκας Μπάριος (Μονπελιέ)

Ντιέγκο Ρολάν (Μπορντό)

Βισάμ Μπεν Γεντέρ (Τουλούζ)

10 γκολ

Μαξ-Αλέν Γκραντέλ (Σεντ-Ετιέν)

9 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ