ΓΑΛΛΙΑ

Με ανατροπή η Παρί τη Λανς, αποβολή σε χρόνο dt του Καβάνι

Με ανατροπή η Παρί τη Λανς, αποβολή σε χρόνο dt του Καβάνι

Η Παρί Σεν-Ζερμέν κέρδισε με 3-1 τη Λανς και επέστρεψε στις νίκες σε μία αναμέτρηση που είχε τρεις αποβολές με αυτή του Καβάνι να γίνεται σε χρόνο ρεκόρ, για τη δέκατη αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος (videos)

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς από τη Λανς, αλλά η Παρί Σεν-Ζερμέν κατάφερε να το ανατρέψει πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο και με το τελικό 3-1 να πάρει τη νίκη στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής, της Ligue 1 και η οποία είχε τρεις αποβολές, η μία εξ' αυτών του Καβάνι, συγκέντρωσε πολλές διαμαρτυρίες από τη φιλοξενούμενη ομάδα με το διαιτητή να ακολουθεί το γράμμα και όχι το πνεύμα του νόμου.

Η Παρί Σεν-Ζερμέν μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του "Stade de France" και έχασε την πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης, τέσσερα λεπτά μετά την έναρξή της.

Οι "νορντίστ" όμως, ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ έξι λεπτά μετά την ευκαιρία του Ουρουγουανού με τον Κουλιμπαλί, που θα εκμεταλλευτεί την παρατεταμένη αδράνεια της άμυνας των φιλοξενουμένων και θα πετύχει το δεύτερό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Καβάνι νικήθηκε από τον Ριού στο 19', αλλά ο Καμπάιγ δέκα λεπτά αργότερα με σουτ στην κίνηση από τα 20 μέτρα θα φέρει την αναμέτρηση του Σαν Ντενί, στα ίσα.

Η Παρί ήταν αποφασισμένη να ανατρέψει το αρχικά εις βάρος της σκορ πριν από το ημίχρονο και το έπραξε, με τον Μαξουέλ που νίκησε τον Ριού, σε μία προσπάθεια που ξεκίνησε από τον κορυφαίο της ομάδας και του γηπέδου, Βεράτι, και ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο από τον Βραζιλιάνο.

Οι Λενσουά φαινόταν αποφασισμένοι να δυσκολέψουν τη ζωή της Παρί, αλλά όλα φώτα των φιλοδοξιών τους έσβησαν στο 52' με τον Γκμπαμέν να υποπίπτει σε πέναλτι πάνω στον Καβάνι, να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον Ουρουγουανό να διαμορφώνει το 3-1, αλλά τρία λεπτά αργότερα να αποβάλλεται και αυτός και να ισοφαρίζει το αριθμητικό μειονέκτημα για λογαριασμό της ομάδας του.

Μία αποβολή παράξενη με τις δύο κάρτες να απέχουν δευτερόλεπτα η μία από την άλλη. Ο Καβάνι πανηγυρίζει και "πυροβολεί", ο διαιτητής του δείχνει την πρώτη κίτρινη κάρτα, ο Καβάνι απορεί, του ζητά το λόγο, τον ακουμπά ελαφρώς και ο διαιτητής του δείχνει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, που σήμαινε και αποβολή.

Ο αμυντικός της Παρί, Μαξουέλ, στάθηκε σε αυτή τη φάση, τονίζοντας ότι η αποβολή του συμπαίκτη του ήταν μία λανθασμένη απόφαση του διαιτητή:

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τη Λανς που έμεινε με εννιά ποδοσφαιριστές μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Λεμουάν.

Η Παρί Σεν-Ζερμέν επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά τις διαδοχικές ισοπαλίες με Μονακό (εντός) και Τουλούζ (εκτός).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΑΝΣ: Ριού, Καβαρέ, Γκμπαμέν, Λαντρέ, Μπαάλ, Λε Μουάν, Νομενζαχαρί (81' Ελ Τζαντεγιαουί), Βαλντιβιά, Τουζγκάρ (62' Μπουλενζέρ), Τσαβαριά, Κουλιμπαλί (78' Γκιγιόμ)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ - ΖΕΡΜΕΝ: Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Καμαρά, Μότα (75' Κιμπέμπε), Μαξουέλ, Καμπάιγ (63' Σαντόμ), Βεράτι, Ματουιντί (20' Μπαεμπέκ), Καβάνι, Λούκας, Παστόρε

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Παρασκευή

Λανς - Παρί Σεν-Ζερμέν 1-3 (10' Κουλιμπαλί, / 29' Καμπάιγ, 34' Μαξουέλ, 55' Καβάνι)

Σάββατο

Λοριάν - Σεντ-Ετιέν (18:00)

Λιλ - Γκινγκάμπ (21:00)

Μετς - Ρεν

Μονακό - Εβιάν

Ναντ - Ρεμς

Νις - Μπαστιά

Κυριακή

Μαρσέιγ - Τουλούζ (15:00)

Μπορντό - Καέν (18:00)

Λιόν - Μονπελιέ (22:00)

Η βαθμολογία

1. Μαρσέιγ 22

2. Παρί Σεν-Ζερμέν 18

3. Μπορντό 17

4. Λιλ 15

5. Ναντ 15

6. Λυών 14

7. Μονπελιέ 14

8. Τουλούζ 14

9. Μετς 14

10. Σεντ Ετιέν 14

11. Νις 14

12. Ρεν 11

13. Μονακό 11

14. Λοριάν 10

15. Εβιάν 10

16. Ρεμς 10

17. Καέν 8

18. Λανς 8

10. Μπαστιά 7

20. Γκινγκάμπ 6

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ