ΓΑΛΛΙΑ

Μαριάνο Ντίαθ: Ο Ισπανός killer που "τρελαίνει" τη Ligue 1

Lyon's Mariano Diaz celebrates after he scored a goal against Apollon during their Europa League group E soccer match in Decines, near Lyon, central France, Thursday, Nov. 23, 2017. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Lyon's Mariano Diaz celebrates after he scored a goal against Apollon during their Europa League group E soccer match in Decines, near Lyon, central France, Thursday, Nov. 23, 2017. (AP Photo/Laurent Cipriani) AP

Ο επιθετικός της Λιόν, Μαριάνο Ντίαθ, είναι ο πρώτος Ισπανός σκόρερ στα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ποιοι τον ακολουθούν.

Αν κάποιος προσπαθήσει να σκεφτεί ποιος μπορεί να είναι ο πρώτος Ισπανός σκόρερ στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σίγουρα το μυαλό του θα πάει σε κάποιον επιθετικό της La Liga.

Όμως, στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Μαριάνο Ντίαθ. Ο Δομινικανός επιθετικός, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Βαρκελώνη την 1η Αυγούστου του 1993, έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα 10 φορές στη Ligue 1 με τη φανέλα της Λιόν.

Ο 24χρονος φορ αποκτήθηκε από το γαλλικό σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι από την Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 8.000.000 ευρώ. Πίσω από τον επιθετικό της Λιόν βρίσκεται ένας άλλος ποδοσφαιριστής με πέρασμα από το ''Santiago Bernabeu'', ο Άλβαρο Μοράτα.

Αναλυτικά ο πίνακας των σκόρερ:

Μαριάνο Ντίαθ ( Λιόν, Ligue 1) 10 γκολ

Άλβαρο Μοράτα ( Τσέλσι, Premier League) 8 γκολ

Ροντρίγκο ( Βαλένθια, La Liga) 7 γκολ

Ιάγο Άσπας ( Θέλτα, La Liga) 7 γκολ

Άνχελ Ροντρίγκεθ (Χετάφε, La Liga) 6 γκολ

Μίκελ Ογιαρθαμπάλ (Ρεάλ Σοθιεδάδ, La Liga) 6 γκολ

Η απόκτηση του Ντίαθ από την Λιόν έχει βοηθήσει την ομάδα του Ζενεσιό να βρίσκεται με το πέρας της 14ης αγωνιστικής στη δεύτερη θέση με 29 βαθμούς, οχτώ πίσω από την πρωτοπόρο Παρί.

Photo Credits: AP Photo/Laurent Cipriani

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ