ΓΑΛΛΙΑ

Καντονά: "Θα φιλοξενούσα μετανάστες σπίτι μου"

Καντονά: "Θα φιλοξενούσα μετανάστες σπίτι μου"

Γνωστός για τον αντισυμβατικό του χαρακτήρα, ο Ερίκ Καντονά, υποστήριξε πως θα ήταν πρόθυμος να φιλοξενήσει μετανάστες ακόμη και στο σπίτι του, προτείνοντας στους συμπατριώτες του να τον ακολουθήσουν.

Θέση για το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί την Ευρώπη, το μεταναστευτικό, πήρε ο 39χρονος πρώην ποδοσφαιριστής και νυν συγγραφέας, Ερίκ Καντονά, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στη "Le Parisien".

"Κάνουμε πολέμους για λόγους οικονομικούς, μετά οι άνθρωποι φεύγουν από τις χώρες τους π.χ Λιβύη για να ξεφύγουν από αυτή την αναστάτωση, δεν είμαστε ικανοί να τους υποδεχθούμε. Δημιουργούμε αυτή την κατάσταση στο όνομα του χρήματος, του συστήματος, των αγορών.", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ερίκ Καντονά.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος της "Le Parisien" ρώτησε τον 39χρονο Γάλλο πρώην ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εάν θα φιλοξενούσε μετανάστες σπίτι του. "Σίγουρα, προφανώς. Και θα ήταν καλό όλοι και τα 65.000.000 Γάλλων να ήταν διαθέσιμοι, να το κάνουν. Ελπίζω, να μην έλθουν 65.000.000 μετανάστες...", συνδυάζοντας την ειλικρίνεια με το χιούμορ του.

Ο Ερίκ Καντονά, πρώην ποδοσφαιριστής των Οσέρ, Μαρτίγκ, Μαρσέιγ, Μπορντό, Μονπελιέ, Νιμ, Λιντς και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι γνωστός για τις αντισυστημικές του απόψεις, έτσι όπως τις είχε εκφράσει για την οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ευρώπη, λίγα χρόνια πριν ξεσπάσει:

"Εάν 20.000.000 άτομα αποσύρουν τα λεφτά τους (από τις τράπεζες), τότε το σύστημα θα καταρρεύσει. Όχι όπλα, όχι αίμα, τίποτα..."

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ