ΓΑΛΛΙΑ

Ιμπραχίμοβιτς: "Μπορούμε να πάρουμε το Τσάμπιονς Λιγκ"

Ιμπραχίμοβιτς: "Μπορούμε να πάρουμε το Τσάμπιονς Λιγκ"

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έστειλε μήνυμα στους οπαδούς της Παρί να πιστέψουν στην ομάδα αλλά και στους... αντιπάλους, τονίζοντας πως αν δεν πίστευε στην κατάκτηση του CL δεν θα υπέγραφε στον γαλλικό σύλλογο.

Αποτέλεσε αναμφίβολα μία από τις πλέον πολυσυζητημένες μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού και ακόμα και τώρα που τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν σηκώσει αυλαία, το όνομά του εξακολουθεί να είναι " hot ".

Ο λόγος φυσικά για τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς , τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο άσο στον κόσμο (16.000.000 ευρώ οι ετήσιες αποδοχές του), με τον 30άχρονο σούπερ σταρ της Παρί να μην ξεχνάει το παρελθόν του (Μίλαν) αλλά να ξεκαθαρίζει πως το μέλλον ανήκει στη νέα του ομάδα.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο επίσημο περιοδικό της UEFA:

Μπορείς να εξηγήσεις γιατί η Παρί είναι ο κατάλληλος σύλλογος σε αυτό το στάδιο της καριέρας σου;

"Πιστεύω ότι τα όνειρά τους μπορεί να γίνουν πραγματικότητα και θέλω να είμαι κομμάτι της. Μαζεύουν όλους τους μεγάλους παίκτες μαζί και θέλουν να δημιουργήσουν μία μεγάλη ομάδα. Αυτό σημαίνει πως το γαλλικό πρωτάθλημα θα γίνει πιο ελκυστικό, πιο συναρπαστικό και θα ανέβει το επίπεδο. Ποιος δεν θα ήθελε να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο; Έχω να πω μόνο θετικά πράγματα για τη Μίλαν αλλά το μέλλον είναι εδώ. Πιστεύω σε αυτό, για αυτό ήρθα στο Παρίσι. Πού αλλού να ήθελα να βρίσκομαι;"

Ο Κάρλο Αντσελότι ήθελε να σε πάρει στη Μίλαν το 2006; Τι ρόλο έπαιξε στο να πείσει για αυτή τη μετακίνηση;

"Είναι το πεπρωμένο. Ήμασταν κοντά το 2006 και κάτι θα μπορούσε να συμβεί το 2010. Τώρα επιτέλους είμαστε μαζί".

Το Παρίσι είναι διάσημο για την ιστορία, τα μουσεία, τη χλιδή... όχι όμως και για το ποδόσφαιρο. Θα αλλάξει αυτό;

"Κάθε μεγάλη πόλη θέλει μία μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα. Δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε για το Παρίσι επειδή αυτό είναι αβαντάζ για κάθε παίκτη που έρχεται σε αυτόν τον σύλλογο. Η ομάδα θα πρέπει να ωριμάσει, να παίξει μαζί και να κερδίσει παιχνίδια".

Μία διοργάνωση που δεν έχεις κατακτήσει είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Πήγες στην Παρί για να κατακτήσεις την Ευρώπη;

"Δεν θα ερχόμουν εδώ εάν δεν πίστευα ότι η Παρί μπορεί να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι αλήθεια ότι δεν έχω κατακτήσει αυτό το τρόπαιο αλλά δεν είμαι απελπισμένος. Κερδίζεις τίτλους χάρη σε μεγάλους παίκτες και έχω πάρει πολλούς τίτλους έχοντας παίξει δίπλα σε παίκτες που με βοήθησαν. Είμαι με σπουδαίους παίκτες τώρα. Δεν κερδίζεις μεγάλα τρόπαια μόνο σου, αυτό είναι σίγουρο".

Έχεις κάποιο μήνυμα για όλους εκείνους τους οπαδούς της Παρί που έσπευσαν να πάρουν εισιτήρια διαρκείας και περιμένουν τόσα πολλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα;

"Πιστέψτε στην ομάδα. Πολύς κόσμος έρχεται χρόνια στο γήπεδο περιμένοντας από την ομάδα να κατακτήσει κάτι. Πιστεύω ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Αυτή είναι η στιγμή".

Πέρυσι σημείωσες 28 γκολ στη Serie A; Είσαι στο καλύτερο σημείο της καριέρας σου;

"Κάθε χρόνο βελτιώνομαι. Ήμουν κορυφαίος σκόρερ στη Serie A και έσπασα το ρεκόρ στη Μίλαν για τον παίκτη με τα περισσότερα τέρματα σε μία σεζόν, όμως δεν κέρδισαν κάποιον τίτλο. Το ερώτημα είναι "Είμαι χαρούμενος;" Θα προτιμούσα να κερδίσω κάτι παίζοντας άσχημα από το να παίξω καλά και να μην πάρω τίποτα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ