ΓΑΛΛΙΑ

"Η υπόθεση Μήτρογλου ντροπιάζει τη Μαρσέιγ"

Benfica's Kostas Mitroglou reacts during the Champions League group B soccer match between Benfica and Dynamo Kiev at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Nov. 1, 2016. (AP Photo/Steven Governo)
Benfica's Kostas Mitroglou reacts during the Champions League group B soccer match between Benfica and Dynamo Kiev at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Nov. 1, 2016. (AP Photo/Steven Governo) AP PHOTO/STEVEN GOVERNO

Η Μαρσέιγ χρειάζεται τον Κώστα Μήτρογλου, αλλά δεν πρέπει να τον χρησιμοποιήσει, ώστε να τον κρατήσει εκτός Εθνικής Ελλάδας! Τι γράφει αποκαλυπτικό γαλλικό ρεπορτάζ για το μυστήριο γύρω από τον Έλληνα φορ.

Με τη Μαρσέιγ να έχει αρχίσει τη σεζόν στη Ligue 1 με μόλις τρεις νίκες σε έξι αγώνες, οι φίλαθλοι έχουν στραφεί ήδη εναντίον της διοίκησης και του προπονητή των Μασσαλών, με σχετικά πανό στο "Βελοντρόμ". Η τελευταία ελπίδα των τελευταίων ακούει στο όνομα "Κώστας Μήτρογλου", με τον Έλληνα επιθετικό να αποτελεί το μεγάλο "μυστήριο" της χρονιάς.

Εκτός δράσης από τις 9 Ιουνίου και την αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με τη Βοσνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, ο διεθνής ποδοσφαιριστής αγοράστηκε από τους Γάλλους στις 31 Αυγούστου, παρότι τραυματίας. Τρεις εβδομάδες μετά, ο Μήτρογλου δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το κανονικό πρόγραμμα, αν και ο Ρουντί Γκαρσιά δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν από την αναμέτρηση με την Τουλούζ την Κυριακή, ότι ο παίκτης ενδέχεται να κάνει ντεμπούτο.

"Είναι πιθανό, όμως θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα μετά από τις δύο τελευταίες προπονήσεις. Εάν προπονηθεί, δεν θα είναι ρίσκο η συμμετοχή του. Θα δούμε", τόνισε ο 53χρονος προπονητής.

Στην πρώτη από αυτές τις προπονήσεις, της Παρασκευής που ήταν ανοιχτή για τον Τύπο, ο Μήτρογλου απουσίαζε την τελευταία ώρα, αν και ήταν εκεί στην αρχή του προγράμματος. Ο Γκαρσιά περιμένει να τον δει και το Σάββατο, για να αποφασίσει εάν θα τον πάρει στην αποστολή και εάν θα τον χρησιμοποιήσει, έστω ως αλλαγή.

ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΡΥΘΜΟ

Βάσει προγράμματος, εάν ο Μήτρογλου δεν καταφέρει να προπονηθεί ούτε το Σάββατο, ενδέχεται την επόμενη εβδομάδα να μην επιτρέψουν οι συνθήκες να βρει ρυθμό προπονήσεων. Η Μαρσέιγ ταξιδεύει μεσοβδόμαδα στην Αυστρία για να αντιμετωπίσει την Ζάλτσμπουργκ για τους ομίλους του Europa League, ενώ την επόμενη Κυριακή δοκιμάζεται στη Νίκαια με αντίπαλο τη Νις.

Η ιστοσελίδα " RMC Sport" αναλύει τα δεδομένα της υπόθεσης σε ένα κείμενο με τίτλο "γιατί η υπόθεση Μήτρογλου ντροπιάζει τη Μαρσέιγ" και μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες να αγωνιστεί την Κυριακή είναι απειροελάχιστες, ενώ αναφέρει για τη φυσική κατάσταση του 29χρονου επιθετικού και το μυστήριο που την περιβάλλει:

"Ο πρώην επιθετικός της Μπενφίκα υποβλήθηκε σε περίπλοκες διαδικασίες εξέτασης για τη φυσική κατάστασή του και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τα αποτελέσματα δεν ήταν οριστικά. Τα τεστ ίσως αποδειχθούν πιο πειστικά τις επόμενες ημέρες και ίσως να υπάρξουν επιπρόσθετες ασκήσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για τις εξετάσεις στην αρχή της επόμενης εβδομάδας".

Η ΜΑΡΣΕΙΓ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Το γαλλικό μέσο συνεχίζει με έναν... κίνδυνο που ελλοχεύει για τη Μαρσέιγ. Σε περίπτωση που ο Γκαρσιά υποκύψει στην πίεση των φιλάθλων αλλά και της "αφλογιστίας" της επίθεσής του και χρησιμοποιήσει τον Μήτρογλου σε κάποια από τις τρεις προσεχείς υποχρεώσεις, έστω και ανέτοιμο, θα πρέπει στη συνέχεια, τη μεθεπόμενη εβδομάδα, να τον αφήσει να φύγει για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας, τις τελευταίες για τον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018 (7 Οκτωβρίου στην Κύπρο, 10 Οκτωβρίου με Γιβραλτάρ στο Φάληρο).

Σύμφωνα με το κείμενο, σε περίπτωση που ο Μήτρογλου δεν αγωνιστεί σε αυτές τις τρεις αναμετρήσεις της Μαρσέιγ που ακολουθούν μέχρι τη διακοπή των πρωταθλημάτων, τότε ο σύλλογος θα προσπαθήσει να κρατήσει τον παίκτη στις τάξεις του και να μην του επιτρέψει να ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας, με τη δικαιολογία του τραυματισμού του.

Το τελευταίο σενάριο μοιάζει ιδανικό για τη Μαρσέιγ, αφού σε όλο αυτό το διάστημα θα υπάρχει χρόνος για τον Μήτρογλου να ξαναβρεί τη φυσική κατάστασή του, να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του και να βρει ρυθμό. Σε διαφορετική περίπτωση, ο διεθνής φορ ουσιαστικά θα ψάξει να βρει τα πατήματά του στη Γαλλία από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά, ήτοι σχεδόν δύο μήνες από τη στιγμή που οι Μασσαλοί έδωσαν 15.000.000 ευρώ για να αποκτήσουν το 50% των δικαιωμάτων του.

Photo credits: AP Photo/Steven Governo

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ