ΓΑΛΛΙΑ

Η ρατσιστική επίθεση στον Μπαλοτέλι και οι αντιδράσεις στη Γαλλία

Η ρατσιστική επίθεση στον Μπαλοτέλι και οι αντιδράσεις στη Γαλλία

Έρευνα διενεργεί η γαλλική λίγκα για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Μάριο Μπαλοτέλι στην Κορσική. Το μήνυμα του Ιταλού επιθετικού και το βίντεο του περιστατικού.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στο "Αρμάν Σεζαρί", κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Νις με την Μπαστιά (1-1) την Παρασκευή, για την 21η αγωνιστική της Ligue 1.

Οπαδοί των γηπεδούχων φώναζαν από τις εξέδρες ρατσιστικές προσβολές και μιμήθηκαν ήχους πιθήκου την ώρα που ο Ιταλός επιθετικός έκανε προθέρμανση, αλλά και μετά από την έναρξη του αγώνα.

Μάλιστα, η πράξη των φιλάθλων καταγράφηκε και από κάμερα, με συνέπεια να προβληθεί σε όλα τα ΜΜΕ της Γαλλίας.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, με ένα πολύ ψύχραιμο μήνυμα συνοδεία μαύρης φωτογραφίας στα social media, αντέδρασε την επόμενη μέρα: "Χθες, το αποτέλεσμα κόντρα στην Μπαστιά ήταν ορθό. Θα δουλέψουμε περισσότερο και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο διαιτητής ήταν επίσης καλός, όμως έχω μια ερώτηση για τον κόσμο της Γαλλίας".

"Είναι φυσιολογικό που οι οπαδοί της Μπαστιά έκαναν ήχους πιθήκου και 'ου, ου' σε όλο το παιχνίδι και κανείς από τις 'πειθαρχικές επιτροπές' δεν είπε κάτι; Δηλαδή, ο ρατσισμός στη Γαλλία είναι ΝΟΜΙΜΟΣ; Ή μόνο στη Μπαστιά; Το ποδόσφαιρο είναι ένα φανταστικό άθλημα. Αυτός ο κόσμος, όπως οι φίλαθλοι της Μπαστιά, το κάνουν άθλιο".

Το μήνυμα κλείνει με την ίδια φράση στα ιταλικά και στα γαλλικά: "Πραγματική ντροπή". Η Νις, μάλιστα, έκανε share το μήνυμα του 26χρονου επιθετικού στο twitter της, ενώ η πειθαρχική επιτροπή της Ligue 1 έχει αρχίσει έρευνα για το ζήτημα.

"Ακούσαμε ήχους πιθήκου στην προθέρμανση και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μερικοί φίλαθλοι τον προσέβαλλαν σε όλο το παιχνίδι. Ο Μπαλοτέλι ήταν πολύ, πολύ αναστατωμένος", εξήγησε ο παρτενέρ του Super Mario στην επίθεση, Αλασάν Πλεά.

Η Μπαστιά, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ του Σαββάτου, μία ημέρα μετά από την αναμέτρηση στην Κορσική, όπου εξέφρασε έκπληξη για τα όσα καταμαρτυρούνται εναντίον των φιλάθλων της: "Από τη στιγμή που ποτέ δεν διαπιστώσαμε ή ενημερωθήκαμε, ούτε από διαιτητές ούτε από παρατηρητές ή από κάποιο μέλος της Νις για οποιοδήποτε περιστατικό τέτοιου τύπου, με μεγάλη έκπληξη ανακαλύψαμε αυτές τις κατηγορίες, που βαραίνουν σημαντικά την εικόνα του συλλόγου μας".

"Λαμβάνοντας υπ' όψιν την ανακοίνωση της λίγκας περί διερεύνησης, ο σύλλογός μας είναι βρίσκεται στη διάθεση των αρχών, ώστε να πέσει φως σε αυτού του είδους τη συμπεριφορά, που από τη φύση της είναι ηλίθια και απαράδεκτη".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ