ΓΑΛΛΙΑ

Η Λιόν τιμωρεί τους δράστες των σεξιστικών πανό

Η Λιόν τιμωρεί τους δράστες των σεξιστικών πανό

Η Λιόν με συντονισμένες ενέργειες εντόπισε τους οπαδούς της, οι οποίοι σήκωσαν πανό με σεξιστικό περιεχόμενο κατά την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λιλ, στις 28 Ιανουαρίου. (φωτογραφία)

Στις 28 Ιανουαρίου, η Λιόν υποδέχθηκε στη Λιλ για την 22η αγωνιστική της Ligue 1 (νίκη με 2-1 για τη Λιλ) και δύο πανό με σεξιστικό περιεχόμενο έκαναν την εμφάνισή τους στο "Parc Olympique Lyonnais".

Συγκεκριμένα, το πρώτο πανό είχε μια γυναίκα με κατεύθυνση προς την κουζίνα (σ.σ υπονοώντας ότι η θέση της είναι εκεί) και το δεύτερο - δίπλα στο πρώτο - έναν άνδρα με κατεύθυνση προς το γήπεδο (σ.σ υπονοώντας ότι η θέση του είναι στο στάδιο να παρακολουθεί ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις αντίθετα με το γυναικείο φύλο).

Η διοίκηση της Λιόν εντόπισε τους δράστες και τους επέβαλε κυρώσεις, αν και δεν έχει διευκρινιστεί η μορφή αυτών. Αυτό εξήγησε και ο πρόεδρος της Ολιμπίκ, Ζαν-Μισέλ Ολά: "Ζήτησαν και απολογήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζαν ότι το περιεχόμενο των πανό ήταν σεξιστικό.

Το δικαιολόγησαν, υποστηρίζοντας ότι το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν ήταν ειρωνικό. Ερευνήσαμε την υπόθεση και τους τιμωρήσαμε. Δεν θέλουμε να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο".

Δείτε τη φωτογραφία με το πανό στο "Parc Olympique Lyonnais":

Η Λιόν τιμωρεί τους δράστες των σεξιστικών πανό
TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ