ΓΑΛΛΙΑ

Η Καέν σόκαρε την Μαρσέιγ, παραιτήθηκε ο Μπιέλσα

Η Καέν σόκαρε την Μαρσέιγ, παραιτήθηκε ο Μπιέλσα

H Μαρσέιγ ηττήθηκε εντός έδρας από την Καέν και ο Μπιέλσα υπέβαλλε την παραίτηση του μετά το ματς. Ήττα και η Μονπελιέ από τη νεοφώτιστη Ανζέ. Νίκες με ανατροπή για τις Μπαστιά και Μονακό.

Λιλ και Παρί Σεν Ζερμαίν έδωσαν την Παρασκευή (7/8) το πρώτο φετινό παιχνίδι της σεζόν 2015-16 για την Ligue 1 και η δράση συνεχίστηκε με τις αναμετρήσεις του Σαββάτου (8/8), όπου δεν έλειψαν οι εκπλήξεις.

Με πρώτη και καλύτερη αυτή που δημιούργησε η Καέν στο "Stade Velodrome", φεύγοντας με τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στην Μαρσέιγ του Μαρσέλο Μπιέλσα.

Ο Αντί Ντελόρ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 27ο λεπτό, το τέρμα του Μπατσουαγί ακυρώθηκε ως οφσάιντ επτά λεπτά αργότερα και παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την λήξη.

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Μαρσέλο Μπιέλσα έκανε γνωστό στους δημοσιογράφους ότι υπέβαλλε την παραίτηση του στην διοίκηση του γαλλικού συλλόγου.

Η Καέν σόκαρε την Μαρσέιγ, παραιτήθηκε ο Μπιέλσα

Στο "Stade Armand Cesari", ο Σιο από ασίστ του Μπαάλ άνοιξε το σκορ για τη Ρεν και το 0-1 έμεινε έως την λήξη του ημιχρόνου. Η Μπαστιά με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη άλλαξε το σκηνικό και στο 69' είχε ολοκληρώσει την ανατροπή μετά από τέρματα των Αγιτέ (50') και Καμανό (69'). Ο Μπραντάο αποβλήθηκε για τους γηπεδούχους στο 78ο λεπτό, ωστόσο το σκορ έμεινε το ίδιο μέχρι την λήξη του ματς.

Με νίκη ξεκίνησε η Ναντ την φετινή της προσπάθεια στο πρωτάθλημα, ωστόσο οι συγκινήσεις δεν έλειψαν, καθώς το τελικό 1-0 κόντρα στην Γκινγκάμπ διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Σορμπόν στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης του "Stade de la Beaujoire".

Νίκη με ανατροπή πέτυχε και η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Στο "Allianz Riviera" ο Ζερμέν έδωσε το προβάδισμα στη Νις έπειτα από ασίστ του Πλο, όμως η αποβολή του Μποσκαλί με δεύτερη κίτρινη στο τέλος του ημιχρόνου έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα στην επανάληψη.

Ο Σίλβα στο 51' και ο Κουρζαουά 11 λεπτά αργότερα πέτυχαν τα δύο γκολ της Μονακό στο παιχνίδι, με τα οποία η ομάδα του Πριγκιπάτου κατάφερε να φύγει νικήτρια από τη Νίκαια.

Η Καέν σόκαρε την Μαρσέιγ, παραιτήθηκε ο Μπιέλσα

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή (7/8)

Λιλ - Παρί Σεν Ζερμαίν 0-1 (57' Λούκας Μόουρα)

Σάββατο (8/8)

Μαρσέιγ - Καέν 0-1 (27' Ντελόρ)

Μονπελιέ - Ανζέ 0-2 (4' Καμαρά, 79' Σουνού)

Μπαστιά - Ρεν 2-1 (50' Αγοτέ, 69' Καμανό - 39' Σιο)

Ναντ - Γκινγκάμπ 1-0 (89' αυτ. Σορμπόν)

Νις - Μονακό (7' Ζερμέν - 51' Σίλβα, 62' Κουρζαουά)

Τρουά - Αζαξιό 0-0

Κυριακή (9/8)

Μπορντό - Ρεμς

Τουλούζ - Σεντ Ετιέν

Λιόν - Λοριάν

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ