ΓΑΛΛΙΑ

Η Γαλλία διέκοψε τη χρήση τεχνολογίας γραμμής λόγω σφαλμάτων

Η Γαλλία διέκοψε τη χρήση τεχνολογίας γραμμής λόγω σφαλμάτων

Δύο λάθη στην κατακύρωση γκολ, ένα σε αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν, προστέθηκαν στη σωρεία που είχαν προηγηθεί για το σύστημα τεχνολογίας γραμμής που χρησιμοποιείται στη Γαλλία, με συνέπεια η λίγκα να αποφασίσει τη διακοπή της χρήσης της.

Η γαλλική λίγκα (LFP) έκανε πράξη την απειλή της και ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία τεχνολογίας γραμμής στις διοργανώσεις της, μέσω νεοτέρας, λόγω συνεχιζόμενων σφαλμάτων στις ενδείξεις της.

Δύο νέα λάθη στα προημιτελικά του Coupe de la Ligue της εβδομάδας προστέθηκαν στα ήδη πολυάριθμα του πρωταθλήματος της Ligue 1, με συνέπεια οι αρμόδιοι να αποφασίσουν να διακόψουν τη χρήση των προϊόντων της γερμανικής εταιρίας "GoalControl".

Το σύστημα δεν ενημέρωσε τον διαιτητή στο 2ο γκολ της Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στην Αμιάν, με τον VAR αντιθέτως να κατακυρώνει το τέρμα. Λάθος σημειώθηκε και στο Ανζέ - Μονπελιέ, όταν ο διαιτητής δέχθηκε ειδοποίηση για την επίτευξη τέρματος χωρίς να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αποφασίζοντας να μην χρησιμοποιήσει τεχνολογία στο 2ο ημίχρονο του αγώνα.

Τα συστήματα της "GoalControl" χρησιμοποιούνται από το 2015 στη Γαλλία, ωστόσο τον Δεκέμβριο η LFP είχε στείλει επιστολή κι είχε συναντηθεί με τους ανθρώπους των Γερμανών, προειδοποιώντας τους ότι θα διακόψουν τη συνεργασία, σε περίπτωση που δεν σταματήσουν τα λάθη.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η γαλλική λίγκα, οι κάμερες του "GoalControl" επηρεάζονται από τα φώτα LED που υπάρχουν στο γήπεδο και αυτό οδηγεί στα σφάλματα.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε η αναστολή χρήσης του συστήματος της "GoalControl", μία απόφαση που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα, στη συνεδρίαση της LFP.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ