ΓΑΛΛΙΑ

Η Αμιάν κέρδισε την άνοδο στη Ligue 1 με γκολ στο 96'

Η Αμιάν κέρδισε την άνοδο στη Ligue 1 με γκολ στο 96'

Η Αμιάν εξασφάλισε την άνοδο στη Ligue 1 με γκολ στο 96' και... καταδίκασε τη Λανς σε ακόμα μια χρονιά στη δεύτερη κατηγορία, σε ένα συγκλονιστικό φινάλε σεζόν.

Η τελευταία αγωνιστική της Ligue 2 έφερε έξι ομάδες να διεκδικούν τρεις θέσεις για την άνοδο στα "μεγάλα σαλόνια" και μία εξ αυτών χρειάστηκε γκολ στο 96' για να τα καταφέρει.

Η Αμιάν είχε "κολλήσει" στο 1-1 στην έδρα της Ρεν, σκορ που την άφηνε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο ο Εμανουέλ Μπουργκό με κοντινό σουτ μετά από αναμπουμπούλα στην περιοχή των γηπεδούχων έδωσε τη νίκη στους φιλοξενουμένους και συνάμα την απευθείας άνοδο, για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Ligue 1.

Το αποτέλεσμα αυτό έστειλε στην τρίτη θέση την Τρουά, η οποία κι αυτή έκανε το καθήκον της με 3-2 στο Μονμπελιάρ κόντρα στη Σοσό, με συνέπεια να χρειαστεί αγώνα μπαράζ με τον 18ο της Ligue 1 για να μάθει που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν.

Η Στρασμπούρ νίκησε κι αυτή την Μπουργκ εν Μπρες με 2-1, στέφθηκε πρωταθλήτρια της κατηγορίας και επέστρεψε στη Ligue 1, έξι χρόνια μετά από τη διάλυσή της και την τοποθέτησή της στην πέμπτη τη τάξει κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος!

Χαμένη της υπόθεσης ήταν η Λανς, η οποία κρατούσε την τρίτη θέση στην ισοβαθμία με την Μπρεστ λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, ωστόσο η νίκη της Αμιάν την... υποβίβασε στην τέταρτη θέση. Η Νιμ, όπως και η Μπρεστ, νίκησε κι αυτή την τελευταία αγωνιστική, ωστόσο από τη στιγμή που το ίδιο συνέβη με τις ομάδες πιο ψηλά, δεν είχε τύχη.

Η Αμιάν κέρδισε την άνοδο στη Ligue 1 με γκολ στο 96'
TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ