ΓΑΛΛΙΑ

Απώλεια για τον Ντιαρά στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

Απώλεια για τον Ντιαρά στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

Ο Λασανά Ντιαρά θρηνεί τον χαμό της ξαδέρφης του, Άστα Ντιακιτέ, που συγκαταλέγεται στα θύματα μιας από τις 6 τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής (13/11).

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το πολλαπλό χτύπημα των τρομοκρατών το βράδυ της Παρασκευής (13/11) στο Παρίσι. Γεγονός που φυσικά έχει κοινωνικές, πολιτικές αλλά και αθλητικές προεκτάσεις.

Την στιγμή μάλιστα που συνέβαιναν οι επιθέσεις, στο "Stade de France" (βρίσκεται στην περιοχή Saint Denis στο Παρίσι) η Γαλλία φιλοξενούσε την Γερμανία σε διεθνές φιλικό ματς και οι εκρήξεις έγιναν αντιληπτές σε όσους βρίσκονταν στο γήπεδο.

Στην ενδεκάδα των γηπεδούχων ήταν και ο Λασανά Ντιαρά, ο 30χρονος κεντρικός μέσος της Μαρσέιγ. Μέσω του επίσημου λογαριασμού στο Twitter, ο Ντιαρά γνωστοποίησε την απώλεια συγγενικού του προσώπου σε μια από τις 6 συνολικά επιθέσεις που συνέβησαν στην πόλη.

"Όπως ίσως έχετε διαβάσει, έχω επηρεαστεί προσωπικά από αυτές τις επιθέσεις. Η ξαδέρφη μου, Άστα Ντιακιτέ, είναι ανάμεσα στα θύματα μιας εκ των επιθέσεων με πυροβολισμούς που συνέβησαν χθες, όπως και εκατοντάδες άλλοι αθώοι Γάλλοι πολίτες. Για εμένα υπήρξε οδηγός, στήριγμα, μια μεγάλη αδελφή", έγραψε ο Ντιαρά, καλώντας σε ενότητα απέναντι στο πρόσωπο της τρομοκρατίας.

"Σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας, είναι σημαντικό για όλους εμάς που εκπροσωπούμε τη χώρα μας και την διαφορετικότητα της, να μιλήσουμε και να μείνουμε ενωμένοι απέναντι σε έναν τρόμο που δεν έχει χρώμα ή θρησκεία. Να υπερασπιστούμε την αγάπη, τον σεβασμό και την ειρήνη".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ