ΓΑΛΛΙΑ

Αποζημίωση μαμούθ διεκδικεί ο Μπιέλσα από τη Λιλ

Lille coach Marcelo Bielsa looks on during their French League one soccer match against Marseille at the Lille Metropole stadium, in Villeneuve d'Ascq, northern France, Sunday, Oct. 29, 2017. (AP Photo/Michel Spingler)
Lille coach Marcelo Bielsa looks on during their French League one soccer match against Marseille at the Lille Metropole stadium, in Villeneuve d'Ascq, northern France, Sunday, Oct. 29, 2017. (AP Photo/Michel Spingler) AP PHOTO/MICHEL SPINGLER

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα απολύθηκε και τυπικά από τη Λιλ την Παρασκευή και πλέον διεκδικεί ένα τεράστιο ποσό που προέβλεπε ένα από τα δύο συμβόλαια που είχε υπογράψει με τον γαλλικό σύλλογο.

Η Λιλ ανακοίνωσε την απόλυση του Μαρσέλο Μπιέλσα την Παρασκευή και μία ημέρα μετά η πλευρά του Αργεντινού προπονητή άρχισε τη διεκδίκηση αποζημίωσης μαμούθ από τον γαλλικό σύλλογο.

Ρεπορτάζ της " Equipe" αναφέρει ότι οι "λιλουά" καλούνται να καταβάλλουν το ποσό των 15.000.000 ευρώ στον 62χρονο προπονητή, παρότι δεν κατάφερε να παράξει έργο στον μισό χρόνο που βρέθηκε στην ομάδα, πραγματοποιώντας μεταγραφές ύψους 60.000.000 ευρώ.

Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του Μπιέλσα, Κάρλος Αλμπέρτο Μπρούσα, μιλώντας στο "AFP", ο πελάτης του είχε υπογράψει δύο συμβόλαια, στο ένα εκ των οποίων προβλεπόταν η συγκεκριμένη αποζημίωση.

"Υπέγραψε σίγουρα δύο συμβόλαια. Το πρώτο υπεγράφη στην αρχή της σεζόν και αυτό είναι που ισχύει, επειδή οι οικονομικοί όροι είναι καλύτεροι σε εκείνο. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει όρος που υπαγορεύει πως σε περίπτωση που λυθεί το συμβόλαιο, για οποιονδήποτε λόγο, το συνολικό ποσό του μισθού θα πρέπει να καταβληθεί στον κ. Μπιέλσα".

Τυπικά ο Μπιέλσα έφυγε με τη Λιλ στη 18η θέση της Ligue 1 και στα playoffs υποβιβασμού, αν και είχε απομακρυνθεί νωρίτερα από τον πάγκο, όταν η διοίκηση τον τιμώρησε εξαιτίας ταξιδιού που έκανε στη Χιλή χωρίς να ζητήσει άδεια.

Photo credits: AP Photo/Michel Spingler

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ